Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Skitne elver, forurenset drikkevann, sur nedbør, tett smog, elendig luftkvalitet, alarmerende ørkenspredning, knapphet på energi og synkende vannspeil utgjør alt sammen essensen i Kinas tikkende miljøbombe.

Sosialistisk Venstreparti vil gjerne fordele overklassens luksusmilliarder til nordmenn flest. På universitetene hersker stille diskresjon og postmodernistisk glede over at folk shopper seg identitet. Men fra BI/Handelshøyskolen lyder skarp kritikk av overforbrukssamfunnet. Der sitter førstelektor Trond Blindheim.

Det hviler en særegen fredfylt og tidløs langsomhet over Auen urtegård i Vestfold. Er det urtemor Annes kjærlighet til sine grønne plantevenner som gir produktene den spesielle aromaen?

I åtte år har borgerkrigen i Maos navn rast i skyggen av Himalaya. Ifølge maoistene har folkets røst talt for å ta til våpen mot undertrykkelse, urettferdighet og korrupsjon. Men det er en krigstrett røst som nå hvisker om fred.

Etter 20 års kamp har ofrene etter Bhopal-ulykken vunnet en liten seier i Indias høyesterett og fått en økning i erstatningen. Men motstanden fortsetter. – Det er så ille her at mange mener det ville ha vært bedre å dø den dagen for 20 år siden, sier aktivisten Rasheeda Bi.

Stadig flere blir skremt av de økologiske skadevirkningene i kjølvannet av den økonomiske veksten i Kina.

Når begynner mørketiden for deg? For meg begynner den når butikkene før jul erstatter norske Aroma, Åkerø og Gravenstein med gule, røde og grønne utlendinger.

Kinesiske forbrukere skal påvirkes til å tenke grønt og miljøvennlig når de foretar viktige kjøpsbeslutninger. I en stor kampanje vil Verdens naturfond (WWF) stimulere produsenter og forbrukere til å opptre mer bærekraftig.

Jeg lukker ytterdøra stille og setter meg på et blomsterstøvete sykkelsete. Det er litt før midnatt. Spinkelt belyst av månen triller jeg forbi sovende hus. I sekken har jeg en lyssterk kikkert, en termos med espresso og en mørk sjokolade. I nesa har jeg duften av syrin og spirea.

Ny nasjonal transportplan kan innebære et historisk løft for sykkelen som fremkomstmiddel. Miljø- og helsegevinsten kan bli enorm, men bare hvis politikerne virkelig vil satse.

Sommerfuglene går tilbake over hele verden. Bekymrer det oss? Mer enn tusen arter trues avmangel på barskogvern i vårt eget land. Etter 1960 har det gått nedover med artsmangfoldet i Norge.

Liksom dei fleste av oss naturleg får empati for dei som lir urett mellom våre næraste, må vi utvikle empatien vår til òg å kunne innlemme dei som om 100 år på den andre sida av kloden kjem til å lide på grunn av oljeforbruket ditt og mitt i dag, skriv Alfred Fidjestøl i denne kommentaren.

Forbruket øker, sysselsettingen stiger og statsministeren smiler. Det er kronemishandling i stor stil man er vitne til.

Sommerfuglene går tilbake over hele verden. Det gjør andre arter også. Mer enn tusen trues av mangel på barskogvern i vårt eget land. Hva skal vi med sommerfugler, blomster, sopp, kjuker – eller fuglesang tidlig omsommeren? De fleste krypene ser vi ikke en gang. Hvor gjemmer de seg?

Susan George tror ikke på noen revolusjon. Ei heller på at kapitalismen kan få et menneskelig ansikt. Hun er forfatter og visepresident i franske Attac. Folkevett traff henne i Paris.