Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Det hviler en særegen fredfylt og tidløs langsomhet over Auen urtegård i Vestfold. Er det urtemor Annes kjærlighet til sine grønne plantevenner som gir produktene den spesielle aromaen?

I åtte år har borgerkrigen i Maos navn rast i skyggen av Himalaya. Ifølge maoistene har folkets røst talt for å ta til våpen mot undertrykkelse, urettferdighet og korrupsjon. Men det er en krigstrett røst som nå hvisker om fred.

Stadig flere blir skremt av de økologiske skadevirkningene i kjølvannet av den økonomiske veksten i Kina.

Når begynner mørketiden for deg? For meg begynner den når butikkene før jul erstatter norske Aroma, Åkerø og Gravenstein med gule, røde og grønne utlendinger.

Sosialistisk Venstreparti vil gjerne fordele overklassens luksusmilliarder til nordmenn flest. På universitetene hersker stille diskresjon og postmodernistisk glede over at folk shopper seg identitet. Men fra BI/Handelshøyskolen lyder skarp kritikk av overforbrukssamfunnet. Der sitter førstelektor Trond Blindheim.

Sommerfuglene går tilbake over hele verden. Det gjør andre arter også. Mer enn tusen trues av mangel på barskogvern i vårt eget land. Hva skal vi med sommerfugler, blomster, sopp, kjuker – eller fuglesang tidlig omsommeren? De fleste krypene ser vi ikke en gang. Hvor gjemmer de seg?

Kinesiske forbrukere skal påvirkes til å tenke grønt og miljøvennlig når de foretar viktige kjøpsbeslutninger. I en stor kampanje vil Verdens naturfond (WWF) stimulere produsenter og forbrukere til å opptre mer bærekraftig.

Ny nasjonal transportplan kan innebære et historisk løft for sykkelen som fremkomstmiddel. Miljø- og helsegevinsten kan bli enorm, men bare hvis politikerne virkelig vil satse.

Sommerfuglene går tilbake over hele verden. Bekymrer det oss? Mer enn tusen arter trues avmangel på barskogvern i vårt eget land. Etter 1960 har det gått nedover med artsmangfoldet i Norge.

Liksom dei fleste av oss naturleg får empati for dei som lir urett mellom våre næraste, må vi utvikle empatien vår til òg å kunne innlemme dei som om 100 år på den andre sida av kloden kjem til å lide på grunn av oljeforbruket ditt og mitt i dag, skriv Alfred Fidjestøl i denne kommentaren.

Forbruket øker, sysselsettingen stiger og statsministeren smiler. Det er kronemishandling i stor stil man er vitne til.

Jeg lukker ytterdøra stille og setter meg på et blomsterstøvete sykkelsete. Det er litt før midnatt. Spinkelt belyst av månen triller jeg forbi sovende hus. I sekken har jeg en lyssterk kikkert, en termos med espresso og en mørk sjokolade. I nesa har jeg duften av syrin og spirea.

Susan George tror ikke på noen revolusjon. Ei heller på at kapitalismen kan få et menneskelig ansikt. Hun er forfatter og visepresident i franske Attac. Folkevett traff henne i Paris.

– Livet er alltid vanskelig, sier Shamim og ser ned. Hun er dagsarbeider på en bomullsplantasje i Pakistan. Datteren Sumera på elleve år har allerede startet å plukke bomull. De to tjener til sammen ti kroner dagen, og tilhører det nederste skiktet i den lange produksjonskjeden som ligger bak norske russeklær.

Å drepe en havskilpadde eller stjele egg fra reirene på strendene deres kan føre til en bot på 140.000 dollar og opptil ni år i fengsel i Mexico. Likevel er ikke dette nok for å beskytte flere arter av havskilpadder – som er i ferd med å bli utryddet for alltid.