Hopp til hovedinnhold
Anja viser frem en skraphandlerprotokoll hos bruktbutikken Prisløs.

Gammeldagse lover bremser brukthandel – krev endring!

2 984 av 3 500 underskrifter

For å bekjempe overforbruket er vi avhengige av mer brukthandel. Likevel er det vanskeligere å drive en bruktbutikk enn en vanlig butikk med dagens lovverk. Det vil vi ha en slutt på. Skriv under for å slippe bremsen på bruktbutikkene!

❋ Gi oss din underskrift

Ja, jeg vil at regjeringen skal gjøre det lettere for bruktbutikker!

Bruktbutikkene må følge den såkalte brukthandelloven, som kan gjøre det både arbeidskrevende og komplisert å selge brukte klær og varer. Det tunggrodde lovverket gjør at de taper i konkurransen mot fast fashion-butikker. Butikkene forteller at de må bruke en stor del av arbeidskapasiteten sin på å veie og lage beskrivelser av varene.

Vi trenger at det blir enklere å drive bruktbutikk!

Hva er løsningen?

Vi mener ganske enkelt at dagens lovverk er utdatert og må oppdateres. Overforbruket vårt er et enormt problem og mer brukthandel er en av de letteste løsningene på det. Da kan vi ikke ha barrierer som gjør det vanskelig for butikkene vi trenger.

Nå vil vi at brukthandelloven skal endres for alle som selger brukte klær og brukt utstyr. Regjeringen har lovet å se på det, og vi trenger din støtte for å vise politikerne at dette er en viktig sak.