Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grønne tips

Våre beste tips til en mer miljøvennlig hverdag.

Norske husholdninger kaster hvert år 225.600 tonn mat som kunne ha vært spist. Her er noen tips for å ta bedre vare på maten.

Nordmenns oppussing slipper ut 3,5 millioner tonn CO2 og lager 450 000 tonn avfall i året. Mye av det som skiftes ut og kastes er fullt brukbare ting.

Trenger jeg egentlig den jakka? En shoppestopp kan hjelpe oss til å tenke over hvor ofte vi egentlig trenger nye klesplagg og sette pris på klærne våre.

Kunnskap om reparasjon hjelper oss å holde forbruket på et lavere nivå, og gjør at vi kan gi tingene våre lengre levetid.

Å redusere bilbruken er det viktigste du kan gjøre for å reise klima- og miljøvennlig til jobben. Her gir vi deg noen tips til hvordan du kan gjøre det.

Mange prøver å få oss til å kjøpe mest mulig, og det kan være vanskelig å skille hva man trenger og ikke. Det er lov å like fine ting. Vi trenger bare ikke så mange av dem for å ha det bra.

Å droppe flyreisene er en av de mest effektive klimahandlingene du kan gjøre.

Lyst til å spise mindre kjøtt og mer planter, men usikker på hvor du skal begynne? Vi har satt opp noen enkle oppskrifter til ferske planteetere!

Pupursolhatt (Echinacea pupurea) er en av pollinatorenes hagefavoritter. (Foto: Knut-Erik Helle)
Jeg er lurer på hvilke blomster og andre vekster biene og humlene liker best. Har dere noen råd?
Pierre Robert har miljømerkede produkter i økologisk bomull, kapok og viskose.
Klær som har blitt godkjent av Svanemerket eller Global organic textile standard (GOTS) er det beste valget en kan gjøre for å unngå klær som skader naturen og mennesker.

Kan du egentlig spise en muggen gulost? Og er kjøleskapsdøra melkas rette plass? Ta vår mat-kviss og sjekk hvor god kontroll du har på holdbarhet og oppbevaring av mat.

Å nyte de første vårtegnene i skogen er en god start på påsken.

Påsketid er hjemmetid for mange i år. Her er ni påskevettregler for hvordan hjemmepåsken blir god for deg, de rundt deg, og for miljøet.

Å erstatte reiser med videomøter gir en god miljøgevinst og de fleste av oss vil slippe å stå opp fem på morgenen for å rekke et fly. Her er våre beste råd for hvordan en kan gjøre videomøtene bedre.

Oppussing av boligen vår står for en betydelig andel av miljø- og klimafotavtrykket vårt. Her er våre aller beste tips som både tar vare på hjemmet ditt og planeten.

Er sommerferieplanene fortsatt ikke helt avgjort? Her er tips til ferieaktiviteter du kan gjøre i ditt nærmiljø, og som kan gi gode ferieminner til tross for en annerledes situasjon.