Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grønne tips

Våre beste tips til en mer miljøvennlig hverdag.

Klager du hvis lyspæra slutter å lyse etter noen måneder? Sto det ikke noe om årelang garanti på pakken?

Siden 1989 har det norske kjøttforbruket økt med 51 prosent - og lå i 2008 på nesten 82 kg kjøtt per år per person. Framtiden i våre hender ønsker å få ned kjøttforbruket og her er fire grunner til hvorfor.
I bildeleordninger har du tilgang til forskjellige typer biler som dekker alle behov.

Trenger du bil av og til, men ikke alltid? Prøv bildeling! Her finner du oversikt over bildeleordninger i Norge.

Det er stort sett mer miljøvennlig å varme opp huset med ved enn med strøm. Hvis du fyrer riktig får du mer varme og mindre forurensning ut av veden. Bra for miljøet og bra for lommeboka.
De tyter fram under senga, ut av halvåpne skapdører, opp av lekekassene... De fleste norske småbarn rekker aldri å leke med alt de eier. Her er tips om gaveideer som gir mindre skrot - og kanskje mer opplevelse i stedet.
Miljøvennlig vri på tradisjonell jule- og festmat. Her gravlaks i lefserull. (Foto: Kjersti Fjøsne)

Miljøvennlig mat er en stor julegave til kloden og oss selv. Vi kan vi alle redusere våre karbonavtrykk, påvirke vår egen helse og samtidig bedre verdens levevilkår. Det lukter som jul, smaker fortsatt som jul, men ser litt annerledes ut.

Bli en grønnere turist.
Turisme skaper arbeidsplasser, men også lokale miljøproblemer. Som turist merker man ikke så mye til miljøutfordringene, men det gjør lokalbefolkningen.
Valg av ferie kan gi svært ulik miljøbelastning. (Foto: Istockphoto)
Det finnes mange måter å feriere på. Variasjonen i miljøbelastning er stor. Hvor langt og hvordan du reiser har mye å si for miljøbelastningen. Det er bedre å kjøre tog enn bil, mens det er bedre å kjøre bil enn fly, med mindre avstanden er veldig stor. Best av alt er det selvfølgelig å bruke beina eller sykkel.
Samarbeid og kollektive løsninger kan være veldig bra for miljøet. (Foto: Istockphoto)
De fleste av oss er ofte unødvendig redde for kollektive løsninger, og satser for mye på å være selvhjulpet med hva det skal være. Ved å samarbeide med andre, eller bruke bedrifter som står for smarte løsninger, kan man spare plass, penger og miljø.

Å bo mindre gjør det lettere å leve grønt. (Foto: Trond Wormstrand)
Hvis man kan greie seg med mindre boligareal er det gunstig i et miljøperspektiv. Små boliger bruker lite energi, man må være mer kritisk til hva man kjøper og på de fleste steder gjør mindre boliger at flere kan bo sentralt og unngå lang reisevei. Mange er også nødt til å bo lite for å kunne leve slik de ønsker - enten fordi de vil bo sentralt, eller fordi de har lyst til å være mindre avhengig av å tjene mye.
Vedfyring kan være både trivelig og ganske miljøvennlig. (Foto: Istockphoto)
Det finnes mange gode alternativer til å varme med strøm. Problemet er ikke at vi mangler teknologi, man at vi ikke har tatt i bruk den teknologien vi allerede har.
Uvaner gir et alt for høyt forbruk av drivstoff. (Foto: Istockphoto)
Grønn kjøring kan redusere drivstoff-forbruket og CO2-utslippet fra bilen med mer enn 20 prosent. Folkevett satte seg bak rattet sammen med svenske Joakim Gudmundsen, en av nordens frem ste instruktører og talsmenn for grønn kjørestil.
Sakte mat for de minste. (Illustrasjon: Istockphoto)
Mat gir både opplevelser og vesentlig kunnskap i tillegg til nyttig næring. Derfor serverer Johnny Laupsa-Borge hjemmelaget mat, og Erlend hjelper til når pappa lager middag.