Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Mudjeans er blant merkene som har et bredt utvalg av klær som er Svanemerket. (Foto: Mudjeans)
Mudjeans er blant merkene som har et bredt utvalg av klær som er Svanemerket. (Foto: Mudjeans)

Her finner du miljømerkede klær

Klær som har blitt godkjent av Svanemerket eller Global organic textile standard (GOTS) er det beste valget en kan gjøre for å unngå klær som skader naturen og mennesker.
Klær som har blitt godkjent av Svanemerket eller Global organic textile standard (GOTS) er det beste valget en kan gjøre for å unngå klær som skader naturen og mennesker.

Miljømerkene Svanen og GOTS.

Alle klær har et stort miljø- og klimafotavtrykk, uavhengig av hvordan de er produsert eller hva de er laget av. Velger du klær som er miljømerket når du må ha noe nytt, så bidrar du i alle fall til noe mindre skade på natur og medmennesker.

Svanemerket og GOTS er to uavhengige miljømerker som vurderer hele produksjonen fra bomullsmarkene til butikk. Merkene stiller strenge miljøkrav til alt fra bruk av kjemikaler, til kvaliteten til produktene som blir vurdert gjennom testing.

At klærne er produsert uten de verste miljøgiftige og helsefarlige kjemikaliene er også svært bra for alle som arbeider i produksjonen av klærne. Bumullsplukkerne og tekstilarbeiderne er for eksempel svært utsatt for problematiske kjemikalier som Svanemerket og GOTS ikke tillater brukt i produksjonen.

Her er et utvalg av klesmerker som tilbyr klær som er godkjent av Svanen eller GOTS, og som det er rimelig lett å få kjøpt i butikker eller på nettet.*

CubusPierre Robert
FrøyatrøyaMudjeans
NøstebarnKarve
By Malene BirgerPiezak denim
Tomorrow DenimDilling
NudieKnowledge Cotton Apparel
By garment makersIgi natur
Miss GreenMelawear
Samsøe SamsøeKing Louie
BoobAmov
HaltiSoft rebels
Wood woodMakia
Mads NørgaardForét
Bread & BoxersMolo
Müsli by Green CottonPolarn O. Pyret
NeutralLiving crafts
Stanley/StellaPeople tree
VelourLindex
Aiayu

* Vær oppmerksom på at kleskjedene og -merkene nevnt gjerne har egne miljømerkede kolleksjoner, og at de også har klær som ikke er miljømerket. Spør i (nett)butikken eller ta kontakt med merkevaren om du er usikker.

* Utvalget av merker består bare av Svane- eller GOTS-merkede klær. Mange butikker og merkevarer strør om seg med påstander og selverklæringer om bærekraft og miljøvennlighet uten at det dette er verifisert uavhengig. Velger du miljømerkede produkter kan du være sikker på at miljøvennligheten er gjennomgått og vurdert av uavhengige eksperter.