Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Grønne tips

Våre beste tips til en mer miljøvennlig hverdag.

Utsikt over Lofoten fra Reinebringen. (Foto: Istockphoto)
Vil du reise klimavennlig i sommer? Her har du klimagassutslippet til noen utvalgte feriereiser.
Det er noen miljøskjær i sjøen for Shein og andre kinesiske nettbutikker. (Foto: SHEIN Canada)
Er det noen miljøproblemer knyttet til å handle i nettbutikker som Shein, Aliexpress, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme med flere?
Har du små miljøbomber i skuffer og skap? (Illustrasjon: Istockphoto)
Mange sier at det er viktig å rydde hjemme og levere fra seg gamle mobiltelefoner, mens andre sier at delene ikke blir gjenbrukt. Hva er det best å gjøre?
Jeg lurer på hvordan jeg kan finne ut om en ingrediens i et kosmetikk eller hudpleie-produkt er skadelig for miljøet eller ikke?
Vi bruker over 60 prosent av energien til oppvarming. Med enkle grep vil du kunne spare en hel del.
Produsenten Høie har Svanemerkede puter, dyner og sengetøy. (Foto: Høie of Scandinavia)
Hva er det mest bærekraftige valget av pute og dyne?
Varmtvannet står for i snitt 15 prosent av energiforbruket vårt. Her er våre beste tips til gode vannvaner som kutter i strømforbruket.
Klart vi skal kjenne våre røtter, for å skape en god framtid. Og nå gjelder det å spise opp «vinter-matpakka» vår. Altså deilige rotfrukter som har ligget trygt på lager hele vinteren.
Gode vaner på kjøkkenet kan kutte godt i strømforbruket ditt.
 Det finnes kule alternativer til engangsgrillen når vi vil kose oss med varm matlaging ute.
Røyken fra engangsgriler er nok snart regnet som like sosialt stigmatiserende som røyk fra sigaretter. Det finnes kule alternativer når vi vil kose oss med varm matlaging ute.
For å finne klær av god kvalitet må en se etter mer enn bare stil og farge. (Illustrasjon: Shutterstock)
Å velge kvalitetsklær som varer lenge kan bidra til å redusere miljø- og klimabelastningen. Utfordringen er bare hvordan en finner og gjenkjenner kvalitet. Her er våre beste tips.

Det er zzzummen som teller når vi skal spise godt og bærekraftig. Og nå er 2, 5 milliarder norske bier klare for å lage det beste alternativet til sukker.

– Når vi først holder oss med dyr, må vi spise hele skrotten,  mener matskribent Yngve Ekern, inkludert oksehale som her. (Foto: Istockphoto)
De som vil ha litt kjøtt å bite i, bør i det minste velge seg biter av hele dyret. Altså hode, skulder, kne og tå. Det er høysesong om høsten og i julen.
Bli en klimasmart forbruker med vår oversikt over klimagassutslipp per brukte krone for ulike typer forbruk. Vet du hva noe koster får du enkelt et grovt anslag på klimagassutslippet.
Vi har en sønn på 8 år som er opptatt av miljø og nå snakker han mye om søppel og plastikk. I går var han ganske sint da han så 3 pakker med druer alle i hvert sitt plastbeger. Han spurte meg da om hvorfor de ikke var pakket i papp, og jeg måtte svare at det vet jeg ikke. Men jeg skal prøve å finne ut av det for han, også tenkte jeg kanskje dere vet?