Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Regjeringen har lagt fram et solid lovforslag som gir forbrukere rett til informasjon om arbeidsforholdene i produksjonen av varene de kjøper. Nå må Stortinget levere.

Big audience of people raising their hands to vote in favor of some topic.

Bankers påvirkning gjennom selskapsårsmøter: KLP og Storebrand er klart best. DNB og Handelsbanken scorer lavest.

For bare ti øre mer per t-skjorte kan selskaper som Nike sørge for at arbeidere klarer seg igjennom koronakrisen. Kleskjedene må gi koronahjelp til arbeiderne nå!

Oljefondets investeringer går på tvers av FNs generalsekretærs instendige oppfordring om å avvikle all aktivitet i kull.

- Det er ikke rom for kull i en verden som skal klare å begrense oppvarmingen til 1,5 grader, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.

Vi må snakke om de urealistiske forventningene som ligger bak mange av FNs klimapanels scenarier.

Mens vi venter på at Stortinget skal vedta åpenhetsloven, arbeider også EU og Tyskland med nye lover som skal forplikte næringslivet til etikk og bærekraft.

Vil du bruke sommeren på å jobbe for en bedre verden?

Les erfaringene fra tre ververe som har brukt de siste somrene for å få med flere for en mer rettferdig og bærekraftig verden.

Nye tall fra oljefondet viser store investeringer i oljeselskaper som ikke vil omstille seg til klimamålene i Parisavtalen, og noen som aktivt motarbeider klimahandling.

Øk CO2-avgiften, øremerk inntektene til nye klimatiltak, og kompenser grupper som rammes for hardt av avgiften. Da vil flere godta klimaavgiftene, ifølge ny rapport.

Regjeringens perspektivmelding inneholder utsikter for olje- og gassproduksjon, som ikke henger sammen med regjeringens klimaambisjoner.

Fiskearten det fiskes mest av i verden er en næringsbombe. Men den blir til fiske- og dyrefôr, istedet for å havne på tallerkenen til korona- og kriserammede fattige

Fiskearten det fiskes mest av i verden er en næringsbombe, men den blir til fiske- og dyrefôr, istedet for å havne på tallerkenen til korona- og kriserammede fattige.

En ny rapport viser skandinaviske bankers finansiering av fossilindustrien i perioden etter Parisavtalen. Bankene følger ikke sine forpliktelser i avtalen.