Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Investorguiden ChemScore rangerer de beste og verste kjemikalieselskapene på børsene. Den viser oss en bransje som har store problemer med miljø, sikkerhet og menneskerettigheter.

Ja, men det krever politikk som stopper overproduksjon av tekstiler.

Foto: Istock

Vi klarer ikke bekjempe klimakrisa uten å bekjempe overforbruket.

Klær laget av plast er et raskt voksende miljøproblem. Det er gode grunner til at plastbaserte klær bør regnes som farlig avfall.

Aldri før har jeg holdt tale for en lov. Men i dag er det ingen vei utenom.

Sprøytemidler fra intensiv soyaproduksjon truer Pantanal, verdens største våtmark. Elvene som renner inn i våtmarken bærer med seg rester fra den regionen i Brasil som bruker aller mest plantevernmidler. Norge kjøper hvert år flere hundre tusen tonn soya fra delstaten Mato Grosso, hjemmet til regionen hvor de ødeleggende sprøytemidlene regjerer.

På tre år kunne verdien på Oljefondet steget med over 1000 milliarder kroner om en hadde solgt seg ut av olje og gass og investert i fornybar energi, viser ny analyse.

Vi må tenke nytt om jordbrukspolitikken for at vi skal kunne ha et mer klimavennlig og levedyktig jordbruk i Norge. Her er et forslag til hvordan vi kan gjøre det.

Fiskenett mistet i havet

En viral film om truslene mot havet kunne vært et bidrag i en svært tiltrengt seriøs debatt. Men Seaspiracys mange faktafeil og en dårlig skjult agenda ender opp med å stå i veien for å belyse reelle problemer.

Vi brukte mindre penger, sparte mer, men vi kjøpte likevel flere ting enn før. 2020 ble et jubelår for flere bransjer i varehandelen.

De bangladeshiske arbeiderne som syr våre klær har vært beskyttet av en banebrytende og livreddende sikkerhetsavtale siden 2013. 1. juni går avtalen ut, men kleskjedene har nektet å signere en ny avtale. Mange liv kan gå tapt på fabrukker hvis ikke selskapene tar ansvar.

Det er lett for bankene og oljefondet å være etterpåkloke. Men det er viktig at de forebygger skaden før den skjer.