Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vi må tenke nytt om jordbrukspolitikken for at vi skal kunne ha et mer klimavennlig og levedyktig jordbruk i Norge. Her er et forslag til hvordan vi kan gjøre det.

Fiskenett mistet i havet

En viral film om truslene mot havet kunne vært et bidrag i en svært tiltrengt seriøs debatt. Men Seaspiracys mange faktafeil og en dårlig skjult agenda ender opp med å stå i veien for å belyse reelle problemer.

Vi brukte mindre penger, sparte mer, men vi kjøpte likevel flere ting enn før. 2020 ble et jubelår for flere bransjer i varehandelen.

De bangladeshiske arbeiderne som syr våre klær har vært beskyttet av en banebrytende og livreddende sikkerhetsavtale siden 2013. 1. juni går avtalen ut, men kleskjedene har nektet å signere en ny avtale. Mange liv kan gå tapt på fabrukker hvis ikke selskapene tar ansvar.

Det er lett for bankene og oljefondet å være etterpåkloke. Men det er viktig at de forebygger skaden før den skjer.

Regjeringen har lagt fram et solid lovforslag som gir forbrukere rett til informasjon om arbeidsforholdene i produksjonen av varene de kjøper. Nå må Stortinget levere.

Big audience of people raising their hands to vote in favor of some topic.

Bankers påvirkning gjennom selskapsårsmøter: KLP og Storebrand er klart best. DNB og Handelsbanken scorer lavest.

For bare ti øre mer per t-skjorte kan selskaper som Nike sørge for at arbeidere klarer seg igjennom koronakrisen. Kleskjedene må gi koronahjelp til arbeiderne nå!

Oljefondets investeringer går på tvers av FNs generalsekretærs instendige oppfordring om å avvikle all aktivitet i kull.

- Det er ikke rom for kull i en verden som skal klare å begrense oppvarmingen til 1,5 grader, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.

Vi må snakke om de urealistiske forventningene som ligger bak mange av FNs klimapanels scenarier.

Mens vi venter på at Stortinget skal vedta åpenhetsloven, arbeider også EU og Tyskland med nye lover som skal forplikte næringslivet til etikk og bærekraft.

Vil du bruke sommeren på å jobbe for en bedre verden?

Les erfaringene fra tre ververe som har brukt de siste somrene for å få med flere for en mer rettferdig og bærekraftig verden.