Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

(Foto: Roman Tiraspolsky)
I dag kommer regjeringens varslede luftfartsstrategi. Strategien skal blant annet bidra til en klima- og miljømessig bærekraftig luftfart. Det er gode nyheter, ettersom luftfarten er en sektor hvor det lenge har vært varslet en massiv vekst i klimagassutslippene mot 2050. Derfor har vi store forventninger til hva strategien vil si om behovet for trafikkreduksjon.

Grønne Folk har klart to ting. De lager god mat av grønnsaker, og redder mat som er for snål for butikkene.

oljepumper

Norske banker får stadig bedre retningslinjer men har ikke prosesser for å nå ambisiøse mål i praksis, viser årets undersøkelse av bankenes etikk og bærekraft.

I Dumpster Deli dagligvare inviteres du med på en helt annerledes handleopplevelse. 

Anja Bakken Riise Foto: Sindre Olav Edland-GrytFoto: Sindre Olav Edland-Gryt

Sammen med våre støttespillere og 45 000 medlemmer i hele landet har vi fått til mye!

Etisk Bankguide lanseres 19. januar, med kåring, analyse og debatt om bankene klarer å holde sine egne løfter om bærekraft i praksis. Åpent for alle.

Hvem skal kutte forbruket når flere nordmenn sliter med å dekke sine behov? Svaret finner du i skattelistene. Jo lengre opp på listen du befinner deg, jo større muligheter har du for å kutte dine klimagassutslipp.

Endelig kommer den livreddende sikkerhetsavtalen til Pakistan!

Torleif Slåen holder et lam som skal klippes.

Norske fjell og bygder er full av sauer og lam. Hvorfor importerer vi da ull til norske klær, og dumper norsk ull i naturen?

Silhuetten av en oljeplattform

Forhandlingene mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har gjort statsbudsjettet for 2023 bedre for klima, natur og solidaritet med verdens fattigste. Vi er glade for at vi har blitt hørt på flere av våre innspill, men det er fortsatt mye som mangler. Her er de største gjennomslagene for klima og miljø i statsbudsjettet.

Oljeavhengig mote: To tredjedeler av alle klær lages av fossil olje, blant annet fra Russland. (Illustrasjon: Changing Markets)

Flere store kleskjeder på det norske markedet kan knyttes til produsenter av polyester som kjøper olje fra Russland. På denne måten bidrar våre billige moteklær til å støtte den russiske økonomien under invasjonen av Ukraina.

Store kleskjeder knyttes til livsfarlige fabrikker.