Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo
Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!
Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!
Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse
Du legger merke til havbrak, torden og fossedur – og myggen selvfølgelig. Men hva med fuglesangene? De forlokkende tonene fra trærne som hver vår kaller på hunnene? Hører du dem?
Phen tilhører de heldige som har kommet seg ut av sex-industrien i Bangkok. For seks år siden forsørget hun familien ved å selge drinker og sin egen kropp. I dag forbereder hun seg til eksamen som regnskapsfører.
Etter mange år i glemsel er temaet atom- og masseødeleggelsesvåpen igjen satt på dagsorden. Samtidig med at nye trusselbilder trer fram, rystes gamle allianser av en Irak-krise som i stor grad bygger på uenighet om hvordan terrorfaren skal løses.
Frykten for masseødeleggelsesvåpen har fått skremmende aktualitet den siste tiden. Men de beryktede våpnene er ikke bare en teoretisk trussel mot kloden. De har faktisk blitt brukt. Og det kan skje igjen.
Da Fivh ble startet gjennom Erik Dammans bok Fremtiden i våre hender og folkemøtet i Nadderudhallen, var hovedprinsippet klart: For å skape virkelig samfunnsendring trengtes to ting: politisk handling og en omlegging av livsstilen hos den enkelte.
«Sosialismen kollapset fordi den ikke lot prisene fortelle den økonomiske sannheten, men kapitalismen kan komme til å kollapse fordi den ikke lar prisene fortelle den økologiske sannheten».
Krigen i Midtøsten har på nytt satt temaet masseødeleggelsesvåpen på dagsorden.
Fattigdom og håp om en bedre fremtid driver tusenvis av mennesker på en farlig reise fra Afrika til Europa. De ønsker å få del i den vestlige rikdommen, men mange blir skuffet. Marokkaneren Mustapha Midane har kjempet i over tre år for å starte et nytt liv på den spanske øya Gran Canaria. Han står fortsatt på bar bakke.
KOMMENTAR: I oktober/november 2002 besøkte en delegasjon av Folkevett-lesere Kina, blant annet for å møte representanter fra den kinesiske miljøbevegelsen og for å skaffe seg større innsikt i de dramatiske forandringene som foregår i verdens mest folkerike nasjon. En av deltakerne, Synnøve Åmdal, gir glimt fra sin første reise til midtens rike.
Pizza Grandiosa i brødristeren? Eller kanskje en kjapp tur innom hamburgersjappa?Stadig flere gjør i dag opprør mot den raske og standardiserte matlagingen. Slow Food-bevegelsen setter råvarer, tid og kvalitet i fokus.
Ved inngangen til et ferskt årtusen fødtes et nytt og aggressivt USA. Verdens eneste supermakt er i ferd med å omskrive de internasjonale spillereglene. Velkommen til Pax americana.
For frustrerte rovdyrtilhengere og sauebønder her hjemme kan det kanskje fortone seg som en umulighet. Men i Italia lever ulv, bjørn og sau fredelig side om side
i nasjonalparken Abruzzo øst for Roma.
Kinas vilje til å skape en bærekraftig utvikling angår oss alle. Folkevett besøkte i fjor høst noen av de sentrale miljøorganisasjonene som representerer en gryende miljøbevegelse i Midtens rike, et land som i dag står overfor enorme miljøproblemer.
© Framtiden i våre hender Økernveien 94, 0579 Oslo
Telefon: 22 03 31 50 E-post: post@framtiden.no
Konto: 1254 62 79950 Vipps: 522118 Gavekonto: 1254 62 79977 Org.nr.: 970221115