Rødbetbygotto med chevre og honning-glaserte valnøtter
Prøv denne fargerike smaksbomba!
- Finhakk løk og hvitløk, skrell og kutt rødbetene i små terninger.
- Kok opp vann og grønnsaksbuljong. Hold buljongen ved kokepunktet.
- Ha i litt olje i en middels varm panne, tilsett løk og hvitløk, og la det steke til løken er myk.
- Tilsett rødbetterningene og timian. Hvis du bruker frisk timian, dra bladene av stilken.
- Skyll byggrynet og ha i pannen, før du tilsetter litt og litt buljong. La buljongen koke ned mellom hver gang du tilsetter en ny øse. La det koke ca. 30 minutter til sammen, til byggryn og rødbeter er passe myke.
- Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- For å lage honningglaserte valnøtter hakker du valnøttene og har dem i en tørr, middels varm stekepanne. Når nøttene har fått litt farge skrur du av platen og har i honning. La honningen smelte og vend nøttene inn i honningen. Dryss litt salt over.
- Server risottoen toppet med biter av chevre, honning-glaserte valnøtter og med frisk timian til pynt.
Om forfatter
"Jeg heter Marie Thrane, er kokebokforfatter og bruker sosiale medier til å spre matglede og et sunnere kosthold. Jeg er med på 5 av 7-utfordringen og har laget første ukesmeny med fem kjøttfrie retter! Håper det er til inspirasjon! Oppskriftene er hentet fra kokeboka: «Spis mer råvarer – enkle og rimelige middagsfavoritter» "