Italiensk husmannskost: Kikertpasta
Test en deilig italiensk husmannskostrett, nemlig kremete pasta med kikerter!
Tid: Ca 45 min, eventuelt ca en time ekstra til å koke kikerter på forhånd. (Husk å sette tørre kikerter i bløt over natta om du ikke bruker ferdigkokte)
Fremgangsmåte:
- Finhakk rosmarin
- Knus et fedd med hvitløk under håndflaten, behold skallet på.
- Sett på en gryte på middels høy varme, med 3-4 spiseskjeer olivenolje. Når det er varmt, tilsett hvitløksfeddet. La feddet frese i oljen til den er lysebrun.
- Tilsett ansjosfileeter og rosmarin. Du trenger ikke hakke ansjosene, de vil løses opp. Skru ned temperaturen til middels, la dette frese i et par minutter. Du vil at oljen skal ta til seg smakene fra ansjos, rosmarin og hvitløk.
- Tilsett de ferdigkokte kikertene. Rør godt, og la kikertene trekke til seg smaken fra oljen i noen minutter.
- Så tilsetter du kikertvannet. Du ønsker at kikertene skal dekkes med et par centimeter, så dersom det ikke er nok veske, tilsetter du grønnsaksbuljong. Skru opp temperaturen. Med en sleiv knuser du kikertene mot gryten. Du velger selv hvor mange du vil knuse, poenget er å skape en litt mer grøtete konsistens på retten. Når vannet koker, tilsetter du pastaen.
- Nå skal du gi retten kjærlighet! Tilsett litt og litt veske under omrøring. Du trenger ikke å la det fosskoke, ta deg heller tid til å røre og bli til en jevn masse. Du vil at pastaen skal få en kremete konsistens.
- Smak på retten – ønsker du noe mer salt? I så fall tilsetter du salt.
- Retten er ferdig når den har blitt litt kremete og pastaen er klar!
- Server med litt ekstra olivenolje og pepper!
Om forfatter
Hei jeg heter Anja, og jeg elsker å lage mat! Denne uka vil jeg vekke nysgjerrigheten din og få deg med på å teste ut noen enkle retter du kanskje ikke har prøvd før. Og ikke minst, å få deg til å eelske belgfrukter. Flere oppskrifter får du på epost hvis du er med på utfordringen!