Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

I Kambodsja kjemper fortsatt 1200 arbeidere, nesten alle kvinner, for kompensasjon etter at fabrikken de jobbet ved ble stengt over natten for to år siden. Fabrikkeieren skylder på pandemien – fagforeningene krever at Nike tar ansvar.

Unstoppable queen. Pussy power. The future is female. 8 av 10 tekstilarbeidere er kvinner. Hvis H&M og Nike hadde ment alvor, så hadde de flyttet slagordene til fabrikkene sine der det sitter ekte queens og syr for luselønn.

Det er uholdbart at vårt felles sparefond fremdeles er investert i noen av de største klimaverstingene.

I 2012 døde 258 arbeidere og 33 ble alvorlig skadet i den verste fabrikkbrannen i Pakistan noensinne. Ti år senere er forholdene ved landets tekstilfabrikker like farlige.

Kleskjedene sitter igjen med minst 700 tonn ikke-solgte tekstiler årlig.

Vi har blitt bortskjemte med at varer alltid er tilgjengelige - men en overflod av bukser og kjoler i hyllene vil aldri bli bærekraftig. Det er på tide å se det vakre i at noe er utsolgt.

Barn som holder gulrøtter

Det er veldig mange gode grunner til å spise kortreist mat. Klima er ikke nødvendigvis en av dem.

To av tre nye klær er laget av plast som fører til store mikroplastutslipp. Nå haster det med politiske tiltak for å stagge overproduksjonen og overforbruket av klær!

Plastkrisen er et av verdens raskest voksende miljøproblemer, og vi mangler konkrete tiltak og virkemidler som kan håndtere problemet før det er for sent. En samlet miljøbevegelse krever nå at Norge skal gå fra ord til handling i kampen mot plastforsøpling- og forurensning.

Tre kantiner i Viken fylkesadministrasjon har satt bærekraft på menyen. 

I dag annonserte klesgiganten i en pressemelding at de ønsker å doble salget sitt av klær innen 2030. Vi har skrevet en alternativ versjon.

Anja Bakken Riise står i en tekstilfabrikk i Bangladesh. Vi ser folk som arbeider på symaskiner i bakgrunnen.

Det går en rød tråd mellom de stadig forverrede arbeidsforholdene for tekstilarbeiderne og de enorme klessøppelhaugene i Chile og andre steder. Nemlig fast fashion-industriens vanvittige overforbruk.