Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

All soya i norsk fiskefôr kan erstattast med berekraftige fôrråvarer produsert av treflis, algar, insekt og slakteavfall.

I samarbeid med Too Good To Go og Blåkors, skal Framtiden i våre hender se hvor mye mat vi kan redde fra å havne i søpla under Arendalsuka.

Framtiden i våre hender har i samarbeid med ti kommuner reddet tonnevis av mat fra søpla. Nå inviteres flere kommuner med på laget i vårt Matvinn-prosjekt.

Bærekraftig bruk av havet kan bidra til å møte verdens behov for mat og energi, mener Erna Solberg. Problemet er bare at den norske laksen er langt fra bærekraftig i dag.

En middag med storfe som hovedingrediens krever 9 ganger mer matjord enn en vegetarmiddag med belgvekster. I tillegg kommer beitearealet.

Verken myndighetene eller laksenæringen tar innover seg klimautfordringen ved flytransporten av norsk laks. Næringens ambisjoner om økt eksport til Asia er en potensiell klimabombe.

Billig lokkekjøtt har en høy pris for helsa og klimaet. Allikevel blir kjøtt stadig billigere sammenliknet med all annen mat - viser en ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Ny undersøkelse fra Framtiden i våre hender viser at bare 48 prosent av norske dagligvarebutikker har en avtale om å donere spiselig mat de ikke får solgt til veldedige organisasjoner.

Om 15 sekunder kommer Ove til å bestille en vegetarburger. Ny film fleiper med konsekvensene av å velge vegetar.

Hver dag konsumerer vi mat- og drikkevarer som krever 4400 liter vann å produsere. Mye av dette vannforbruket skjer i andre land, fordi vi importerer mye mat og dyrefôr.

Norske fôrråvarer kan erstatte brasiliansk soya.  Teknologien tar nå form og kan skape mange arbeidsplasser.

6 av 10 REMA 1000-annonser var for kjøtt i fjor, på tross av massivt økt interesse for vegetarmat. 

Norsk oppdrettslaks spiser store mengder soya fra Brasil. En rapport fra Regnskogfondet og Framtiden i våre hender viser at produksjonen av soya bidrar til avskoging og store helseproblemer for lokalbefolkningen.

Opplysningskontoret for egg og kjøtt er ute av takt med samfunnets behov for trygg, sunn og miljøvennlig mat, mener Framtiden i våre hender.
Vi støtter helhjertet landbruksministerens ønske om å avvikle Opplysningskontoret for egg og kjøtt, skriver Christoffer Ringnes Klyve, konstituert leder i Framtiden i våre hender, i denne kommentaren.

I prosjektet MatVinn går Framtiden i våre hender sammen med kommunene for å redusere matkastingen og fremme en bærekraftig matkultur i Norge.  Asker, Fredrikstad og Ski er allerede i gang. Ønsker din kommune å bli Matvinn-kommune?