Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Nedbygging og inngrep gjør at norsk natur ikke binder like mye CO2 som vi har lovet i internasjonale klimaavtaler.
«Et klimabudsjett i balanse» var talepunktet som klima- og miljøminister Espen Barth Eide gjentok til det kjedsommelige da statsbudsjettet ble lagt frem. Problemet er bare at det ikke er sannheten.
Jonas Gahr Støre på talerstolen

Med det nye statsbudsjettet, legger regjeringen opp til at vi ikke skal nå klimamålet for 2023. Det er altfor dårlig. Klimakrisen er her nå og vi kan ikke ha enda flere år hvor klimamålene våre ikke blir nådd. Vi kan ikke løse hele klimakrisa eller redde all natur i ett budsjettår, men statsbudsjettet gir en mulighet til å ta store steg i riktig retning.

Boligområde rammet av flom

Den norske delegasjonen til klimatoppmøtet reiser med bagasjen full av krav om hvordan andre land skal kutte, men må også forplikte seg til å redusere i eget overforbruk.

Bilde av en oversvømmet landsby i Pakistan.

Klimakrisa er her nå. Effektene av klimakrisa rammer hardt og blodig urettferdig. Og Norge må ta ansvar.

Hvis vi vil ha en trygg og fredelig framtid er tiden for handling nå.

I løpet av de neste ti årene skal Norge kutte like mye klimagassutslipp hvert eneste år som avtroppende regjering har klart gjennom åtte år ved makten. Er Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre klar for jobben?

Vi må snakke om de urealistiske forventningene som ligger bak mange av FNs klimapanels scenarier.

Øk CO2-avgiften, øremerk inntektene til nye klimatiltak, og kompenser grupper som rammes for hardt av avgiften. Da vil flere godta klimaavgiftene, ifølge ny rapport.

Etter lang ventetid har regjeringen endelig lagt fram en plan for hvordan de skal kutte Norges klimagassutslipp fram mot 2030.

Om det er én ting 2020 har vist, så er det at når myndighetene er tydelige på at det er krise, så stiller folk opp.

Det aller viktigste i Framtiden i våre henders klima- og miljøpolitikk, er å sikre raske og rettferdige utslippskutt.

Å løse klimautfordringen i tide vil bli vanskelig. Men det er absolutt mulig. Jo før vi snur utviklingen, desto mindre skade. Jo før vi handler, desto billigere blir det.

De internasjonale klimaavtalene sier verden skal ha løst klimautfordringen innen 2050. Det er mange år til. Hvorfor haster det da å kutte klimautslipp nå?

Med dagens klimaregnskap blir det ikke synlig hvilke konsekvenser mitt og ditt forbruk har for klima. Da får vi heller ikke en faktabasert debatt om de mest effektive klimatiltakene.

Koronakrisen viser at vi kan stå sammen i krise. I alt det vanskelige, kan vi ta med oss det gode fra denne krisen, til den største utfordringen av dem alle – klimakrisen.