Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Jeg sitter i lenestolen min og er på tur. Ute i mørket regner det. På bordet har jeg et glass surmelk, tre knekkebrød med geitost og fire bøker gitt ut i år.
Verdens høyeste togstrekning, over Gobis endeløse sletter, langs moder Russland på tvers, 14.000 kilometer og fem brukte sider i passet. Folkevetts journalist Laurie MacGregor tok den aller lengste veien hjem fra Nepal.
Grønne partier fosser fram. Miljøpartiene i land etter land oppnår historiske valgresultater og har beveget seg fra marginal opprørposisjon på til politisk makt. De siste tjue årene har de grønne sittet i regjering i 17 europeiske land. Vi står kanskje foran et grønt, partipolitisk paradigmeskifte tror eksperter.
Scene 1. Et frokostbord med blåbær, havregryn, surmelk, kaffe og Aftenposten. Lyssetting: En Philips dagslyslampe.
Å kjempe for dyrs rettigheter er ikke for sarte sjeler. Staten bruker millioner på å motarbeide budskapet, mediene synes det blir for ubehagelig og kjøttforbruket øker år etter år. Siri Martinsen kjemper mot samfunnets ensidige utnytting av dyr og natur.
Dersom papiret taper i kampen mot lesebrettet og elektronikk vil det bety en ny omveltning i kommunikasjonshistorien.
Grønne partier seiler i medvind mange land. Ikke minst i Europa. En ny undersøkelse fra den grønne, svenske tenketanken Cogita, visere at europeiske miljøpartier har sittet i regjering i 17 land siden 1990. I tillegg har miljøpartiene i flere land, spilt en viktig parlamentarisk rolle.
Kasting av mat i rike land har utviklet seg til det som med rette kan karakteriseres som en internasjonal matskandale. Norge er intet unntak. Ikke noe søppelberg har vokst raskere de siste årene enn haugen av fullt ut spiselig mat som vrakes av private husholdninger, matkjeder og restauranter. De private husholdningene står for 80 prosent av matkastingen her i landet.
«Det viktigste spisestedet som er åpnet i London de siste 200 årene», skrev ledende britiske matskribent fra prestisjetunge The Times etter å ha besøkt restauranten som tar mål av seg å revolusjonere den internasjonale serveringsbransjen.
En tredjedel av maten som produseres og selges i Norge og andre vestlige land havner i søppelbøtta. Private husholdninger står for 80 prosent av matkastingen. Ingen avfallstyper har vokst så kraftig som spiselig mat. Politikere og forskere slår alarm om en global matskandale.
Når du fyller bensin på tanken i Norge, kan du være med å støtte ett av Afrikas verste diktaturer. Norsk næringsliv er tungt inne i tabu-landet Ekvatorial-Guinea.
Fiskeriaktivisten Margaret Curole har lagt seg ut med noen av de sterkeste kreftene i det amerikanske samfunnet. Derfor har hun blitt kvinnen BP og oljeindustrien i Mexicogulfen hater.
Ideen om redusert kjøpekraft – og mer fritid – er overmoden for utprøving i det norske samfunnet.
Når Leif Ole Torske Husfest reiste hjem etter prestevikariat i Lofoten og Folkefest mot oljeboring gjorde han det grønnere enn de fleste.
Kjære Merete, I går kveld tenkte jeg på Edvard Munch. Han ble fylt av angst av en blodig solnedgang – og malte ”Skrik”. Jeg blir fylt av en slags ærefrykt når jeg ser sola gå ned i havet. Vi sykler ofte bort til Obrestad fyr for å overvære det skuespillet jordas snurrebassaktige bevegelse har sørget for i millioner av år.