Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Tåregassen river i øynene og gummikulene borer seg inn blant gruvemotstanderne. Seksten demonstranter blir bortført. En av dem er urfolkleder og parlamentsmedlem Salvador Quishpe. Han er sikker på at soldatene ønsker å bli kvitt ham for godt denne gangen. Salvador kjemper sammen med urfolk og bønder mot tidenes største gullrush i Ecuador.
– Jeg er pessimist. Det er pessimister som forstår at det er nødvendig å handle, sier professor Ottar Brox, som ikke bare er pessimist, men også en av Norges mest sentrale samfunnsforskere. Nå har den pensjonerte «periferieksperten», som han kaller seg selv, begynt å arbeide med klimakrisen. – Vi kan for eksempel rasjonere bensinen, hevder han.
Skyene henger over trærne og regner. Vann siger nedover nakken, trenger inn til tærne, renner nedover brillene. Barnåler seiler i bekker på stien jeg går på, små fosser fødes overalt. Jeg søker ly under skjørtet på en gran. Her drypper det bare.
Gøteborgtoget arbeider seg sørover med fin sus. Også i kroppen suser det en behagelig forventning: Jeg trekkes mot Roma.
Klodens økosystemer er i fare. På FN-konferansen i Bonn om biologisk mangfold måtte miljøpolitikere fra 191 land svelge den bitre pillen: Målet om tydelig nedgang i tap av arter innen 2010 er neppe innen rekkevidde.
Pågår det et langsomt kulturelt folkemord blant verdens urfolk? Det er liten tvil om at de omkring 350 millioner representantene for klodens urfolk har fått vanskeligere levekår som følge av en tiltagende kamp om planetens råvarer.
KOMMENTAR: Du skal ikke kjøle ned planeten gjennom en liten handling i ditt eget privatliv. De fossile energikildene forbrennes i enorme strukturer som sitter fast i de aller dypeste sjiktene av vår økonomi og de må bort om vi skal ha en beboelig jord. Ingen kan rokke på de strukturene på egenhånd.
SAMTALEN: Ingeborg Gjærum er den nye og påfallende sympatiske lederen for Natur og Ungdom: En organisasjon som er svært synlig, og uhyre dyktig på sine områder. Hva er hemmeligheten?
Som SV-leder var Erik Solheim Norges viktigste miljøpolitiker. Nå sitter han ved maktens bord og er dobbeltminister. Er det forhenværende medlemmet i Framtiden i våre hender den samme?
LEDER: Norske myndigheter opptrer med janusansikt i spørsmålet om vern av regnskog. På den politiske internasjonale arenaen framstår Norge som en miljøvennlig nasjon som går i spissen for å verne klodens siste grønne og viktige lunger.
To avtaler ble signert på toppmøtet om miljø og utvikling i Rio for 15 år siden – konvensjonen om biologisk mangfold og konvensjonen om klimaforandringer. Selv om de to konvensjonene har utviklet seg helt uavhengig av hverandre, så er de tett og innholdsmessig knyttet til hverandre.
Ved forrige valg stemte 87 prosent av de evangelisk troende på president Bush. Det er det mange av de nygrønne klima-aktivistene i den amerikanske evangeliske bevegelsen som angrer på.
Oljeselskapene kommer hit for å røve ressursene og ødelegge miljøet vårt, mener Kichwa-indianerne i Sarayaku. (Foto: Knut-Erik Helle) .
I tjue år har Kichwa-folket i Sarayaku kjempet for å holde oljeselskapene ute av territoriet sitt i Amazonas. De kjemper for moder jord og sin frihet. For oljeselskapene ENI og ConocoPhillips er det jungelens lov som gjelder.
LEDER: Framtiden i våre henders internasjonale nettverk av søstervirksomheter rundt omkring på kloden er kanskje ikke uten grunn uhøytidelig karakterisert som Fivhs best bevarte hemmelighet.
En mann står med gåsehud på en sandbunn noen meter ute i Nordsjøen. Vannet rekker så vidt over hans grønne badebukse. Han har briller på og virker konsentrert. En veldig bølge kommer.