Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Jeg sitter med ryggen mot en sjøbod på øya Ängsö midt i den stockholmske skjærgård, midt i labyrinten av øyer og vann, midt i Evert Taubes sommerparadis Roslagen. Det dufter av nyslått høy.
Miljøvernminister Erik Solheims postkortaksjon hvor ordførere over hele landet ble oppfordret til å verne en utrydningstruet art med spesiell tilknytning til sin kommune er fantasifull og effektiv offentlig kommunikasjon.
Hos baker Ørjan Eriksen i Kristiansand går økologisk brød bokstavelig talt unna som varme hveteboller.
Vil investorene redde verden fra økologisk kollaps?
Langt inne på den værharde Rørosvidda, ved nordenden av innsjøen Aursunden, står en kvinne i 70-årene og steller for noen små, unnselige planter.
I Mekonnen Germisos verden kan de store, globale problemene løses. Med omfattende kunnskaper, klar tale og jærdialekt beskriver forskningssjefen i Framtiden i våre hender hvordan:
Å se dagens matkrise i lys av etterspørsel og tilbud skygger for de strukturelle grunnene til krisen, mener den indiske forfatteren og forskeren Dr. Anuradha Mittal i denne kommentaren.
Erna Solberg er en intelligent politiker. Hun svarer på det hun blir spurt om, og svulmer ikke opp i endeløse assosiasjoner. Hva vil hun - som kan bli vår neste statsminister - gjøre med det alle andre enn Siv Jensen klisjemessig kaller ”vår tids største utfordring”?  Hun snakker også åpent om angsten for at Norge skal bli et miljøforegangsland - og om angst for dyr.
Jeg brøyter løype med rød voks under skiene. Av og til surkler ski og støvler gjennom vann gjemt under snøen. Jeg har ikke gått på tyngre føre siden jeg med hvite planker på beina, og en mauser dinglende og daskende på ryggen, mislyktes i å ta skimerket på Luftforsvarets rekruttskole på Gardermoen.
Da fysikkprofessor John Rekstad i 1977 monterte solfangere på huset sitt på Fjellhamar, trodde mange av naboene hans at han var en raring. Siden den gang har de sørget for mye av oppvarmingen: 7500 kWh årlig. (Nei, ikke naboene. Solfangerne.) Vedlikeholdsutgiftene: 900 kr til en pumpe som røyk.
For mindre enn tjue år siden var de kollektivbønder i det sovjetiske landbruket. I dag dyrker de raps for StatoilHydro og tilhører den raskt voksende gruppen av klodens nye dieselbønder.
 Forbrukarane treng ikkj e å gjere noko for at Noreg skal nå klimamåla, meldte Aftenposten den 28. januar. Stoltenberg kjøper ti prosent meir kvotar enn vi treng for Kyoto-perioden frå 2008 til 2012, og staten og næringslivet tek rekninga.
Klimahensyn og frykten for avhengighet av russisk gass kan forlenge levetiden til et av verdens farligste kjernekraftverk – det omstridte Ignalina-kraftverket i EU-ferske Lituaen.
NORWATCH: Steinlandet Norge importerer heller, brostein og kantstein fra utviklingsland hvor arbeidskraften er billig og sikkerhetstiltakene få. En ny svensk rapport avslører grove mangler i kinesisk steinindustri som har laget steinen som også benyttes på norske plasser og gater.
Pietra Rivoli sporet sin egen t-skjorte fra bomullsplantasjen i Texas til bruktmarkedet i Dar Es Salaam. Tre år senere er historien om økonomiprofessorens t-skjorte blitt samtidsteater i København.