Wrap med hummus og sprøstekte kikerter
Wraps er godt, billig og enkelt å lage til enten lunsj eller middag! Hvis du er litt skeptisk til kikerter er sprøstekte kikerter et lurt sted å starte. Sprø og fulle av smak. Nam! Disse kan varieres med ulike krydder og brukes i en salat eller i pita.
- Start med syltet rødløk. Denne kan gjerne lages dagen før eller enda tidligere. Kok opp vann, eddik og sukker, til sukkeret er oppløst. Kutt rødløk i tynne strimler og ha på et rent glass eller i en boks. Hell over syltelaken og la stå til resten av retten er ferdig.
- Lag hummus om du ikke har den klar. Ha kikertene, tahini, sitronsaft, hvitløk og litt av vannet i en blender og kjør til den er helt glatt. Smak til med salt og eventuelt mer sitronsaft.
- Sett ovnen på 230 ℃ varmluft. Skyll kikertene og spre de utover et stekebrett med bakepapir. Dryss over olje og krydder og stek i 10-15 minutter, til de er sprø.
- Skrell og rasp gulrøttene.
- Når kikertene er ferdig fyller du wraps med hummus, sprøstekte kikerter, salat, gulrøtter, syltet rødløk, fetaost og frisk koriander. Kos deg!
Restetips: Har du flere kikerter eller andre grønnsaker igjen er det godt i en salat. Og lefsene kan du bruke til å lage quesadillas eller sprø tortillachips.
Variasjoner: Prøv med ulike krydre på kikertene. Bytt for eksempel ut spisskummen med karri eller tandoorikrydder for en mer indisk variant. Bruk de grønnsakene du liker, men det er godt med noe friskt og søtt, så gulrot og syltet rødløk fungerer bra.
Om forfatter
"Jeg heter Marie Thrane, er kokebokforfatter og bruker sosiale medier til å spre matglede og et sunnere kosthold. Jeg er med på 5 av 7-utfordringen og har laget første ukesmeny med fem kjøttfrie retter! Håper det er til inspirasjon! Oppskriftene er hentet fra kokeboka: «Spis mer råvarer – enkle og rimelige middagsfavoritter» "