Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Er kjemiske myggjagere miljøvennlige?

Er det skadelig for dyr og natur å bruke gassdriven myggjager for å unngå mygg og knott?
Er det skadelig for dyr og natur å bruke gassdriven myggjager for å unngå mygg og knott?Er det skadelig for dyr og natur å bruke gassdriven myggjager for å unngå mygg og knott?

Hilsen, Hilde

 Hei, Hilde.

Myggjagere og myggspiraler med det syntetisk framstilte insektmiddelet D-alletrin er svært giftig for en rekke insekter, vannlevende organismer og dødelig for katter. D-alletrin er en nervegift.

Internasjonalt faresymbol for miljøskadelige kjemikalierProduktene skal være merket med faresymbolet for miljøgift og det skal oppgis at produktet er miljøgiftig, med langtidsvirkning for fisk og virvelløse dyr. Stoffet D-alletrin og andre variasjoner av pyretriner kan også være moderat giftige for nytteinsekter som bier og humler. Noen land anbefaler at barn og gravide holder avstand til disse myggjagerne, i tillegg kan stoffene også være allerifremkallende.

Generelt er det grunn til å være skeptisk til syntetiske kjemikalier og materialer som blir varmet opp, det kan dannes stoffer som kan være uheldige å puste inn, i tillegg til skyen av nervegift som skal «jage» myggen og knotten.

At syntetisk framstilte alletriner er basert på stoffer som finnes naturlig i ulike kurvplanter, slik enkelte forhandlere trekker fram i omtalen, gjør ikke stoffene mindre problematiske.

Myggjagere med pyretriner er under vurdering i EU, og stoffkategorien kan ende opp med å bli regulert strengere enn i dag.

Vi anbefaler at en heller beskytter seg mot fluer, knott og mygg ved å kle seg etter forholdene, og eventuelt bruke fysiske tiltak som netting med telt og hodeplagg ved behov. Å bruke lyse klær og få vasket bort svettelukt er lurt. Slå gjerne opp teltet eller velg en fiskeplass et sted som er utsatt for litt vind.

Med grønn hilsen,

Har du et hjerte for en grønn framtid?
Vi arbeider for miljøvennlig og etisk forbruk. Målet vårt er en rettferdig verden i økologisk balanse.
Bli medlem!