Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

KappAhl offentliggjør nå fabrikklistene sine. (Foto: KappAhl)
Etter press fra blant andre Framtiden i våre hender og tusenvis av norske forbrukere, offentliggjør nå kleskjeden KappAhl sine leverandørlister.
Rana Plaza-kollapsen, hvor 1133 arbeidere døde, var ikke en ulykke. Det var en tragedie som kunne vært unngått hvis respekten for dem som syr klærne våre var større.
Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen (SV) lovet et sterkt engasjement for en mer åpen og rettferdig tekstilindustri da hun mottok over 10.000 underskrifter fra Framtiden i våre hender.

I dag trer avtalen om brannvern og sikre fabrikkbygninger i Bangladesh i kraft. Så mange som 71 kleskjeder, blant annet Zara og H&M,  har forpliktet seg til arbeidet for at flere ulykker ikke skal skje i landets tekstilindustri. Over 1000 fabrikker omfattes av avtalen.

Varner-gruppen er andre norske kleskjede i rekken som underskriver en avtale for å bedre arbeidsvilkår på tekstilfabrikker i Bangladesh. – Den store oppslutningen, omfanget og flerpartstankegangen har vært avgjørende faktorer for at vi bestemte oss for å signere, sier selskapet.
To måneder etter at klesfabrikken Rana Plaza kollapset, venter hundrevis av skadde og etterlatte tekstilarbeidere fortsatt på kompensasjon. Men den tragiske ulykken har også presset fram viktige positive endringer i Bangladesh.
Klær med lav pris kan ha en høy kostnad. Det er nå på høy tid at alle norske tekstilbedrifter kalkulerer inn de menneskelige kostnadene i sitt regnskap. Hvis vi ikke viser ekte engasjement for arbeidsforholdene i tekstilfabrikker i land som Bangladesh, Kina og Pakistan, risikerer vi å få blod på klærne. Det lønner seg ikke for noen.
Ni arbeidere ble skadet da taket på fabrikken kollapset (Foto:CLEC)
Et lagerhus ved en skofabrikk i utkanten av Phnom Penh raste sammen i dag tidlig. Tre mennesker er foreløpig bekreftet drept og ni skadet. 60 mennesker skal ha vært på jobb da taket kollapset.
Det skal ikke lenger være livsfarlig å jobbe ved tektstilfabrikker i Bangladesh. Brannsikkerhetsavtalen som H&M og mange andre nå har signert skal sørge for det. (Foto: Clean Clothes Campaign)
Et drøyt døgn etter at H&M skrev under den forpliktende avtalen for brannvern og sikre tekstilfabrikker i Bangladesh har  over 10 nye kleskjeder gitt signal om at de også vil bidra med sin signatur.
H&M og Zara-eier Inditex har signert en avtale som vil sørge for sikrere fabrikker i Bangladesh. – Dette har vi jobbet for i mange år, og avtalen vil føre til at mange liv blir spart, sier Carin Leffler i Framtiden i våre hender.
Statsrådene Inga Marte Thorkildsen (SV) og Heikki Eidsvoll Holmås (SV) har innkalt Framtiden i våre hender og tekstilbransjen til felles møte i arbeidet for en mer rettferdig tekstilbransje.
Siden 2005 har mer enn 1700 tekstilarbeidere i Bangladesh omkommet på grunn av farlige arbeidsforhold. Nå har mer enn 1 million forbrukere sagt at nok er nok.
H&M er stolte av å ha publisert fabrikklisten for 95 prosent av produksjonen. I realiteten er halvparten av fabrikkene kleskjeden produserer ved fortsatt hemmelige.
Under Framtiden i våre hender-parolen «Levelønn i sør!» samlet medlemmer og andre aktivister seg i dag til 1. mai-markering på Youngstorget, Oslo.
Over 370 mennesker omkom da en bygning med tekstilfabrikker raste sammen. Nå krever mennesker over hele verden at kleskjedene tar ansvar og rydder opp i tekstilndustrien. Du kan også signere.