Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Et halvt år etter at politiets kuler tok livet av tekstilarbeidere som demonstrerte for høyere lønninger i Phnom Penhs gater, går gjerningsmennene fortsatt fri. De pårørende fortviler.

Framtiden i våre hender har sendt brev til forbrukerminister Solveig Horne (Frp). I brevet er det en rekke forslag til hva forbrukerministeren kan gjøre for at norske forbrukere skal slippe å kjøpe klær som er produsert under uetiske forhold.

Anniken fra Sweatshop

VIDEO: Se Sweatshop-ungdommene oppfordre folk til å engasjere seg i kampen for at tekstilarbeiderne skal få en lønn det går an å leve av.

"Jeg aner absolutt ikke hva som møter meg", skrev Ludvig Hambro Dybsand (21) da han i januar satt på flyet til Kambodsja for å delta i reality-dokumentaren Sweatshop-Dødsbillig Mote. 

Les hele blogginnlegget hans her:
Indiske tekstilarbeidere markerer 1. mai utenfor Dehli. (Foto: CCC)

Per Bondevik, leder i rådgivingsorganet Initiativ for etisk handel, mer enn antyder i Vårt Land (28.5) at Framtiden i våre hender er så opptatt av målet – levelønn for tekstilarbeidere i fabrikker verden over – at det blir med kampanjer og ”prat”.
Nærmere 200 møtte opp da Framtiden i våre hender invitetre til frokostmøte om arbeidsforholdene i tekstilbransjen.
WebTV-serien «Sweatshop – dødsbillig mote, som Framtiden i våre hender har bidratt til, har fått enorm oppmerksomhet. Nå blir saken tema i Stortinget.
Minstelønna er i mange av de tekstilproduserende landene så lav at den ikke dekker arbeidernes grunnleggende behov.
I en ny kampanje lar Framtiden i våre hender deg gi kleskjedene klar beskjed: Vi vil betale mer for klærne mot at tekstilarbeiderne får bedre lønn.
Clean Clothes Campaign og Framtiden i våre hender står bak rapporten «Skreddersydde lønninger» - en undersøkelse om hvor langt 50 ledende klesmerker har kommet i sitt arbeid for å sikre en levelønn for tekstilarbeiderne.
Framtiden i våre hender gratulerer Moods of Norway, som nå har offentliggjort en oversikt over alle sine leverandører. – En viktig seier for en mer åpen og rettferdig tekstilbransje, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Snart ett år etter at bygningen Rana Plaza kollapset har skadde syersker og de dreptes familier fått lommerusk i kompensasjon. Nå krever Clean Clothes Campaign og globale fagforeninger at kleskjedene som fikk varer produsert i bygningen skal bidra til et kompensasjonsfond.

Phenix, Dale of Norway og Moods of Norway har fått æren av å produsere den norske OL-kolleksjonen. Men ingen av selskapene er åpne om hvor klærne til Aksel Lund Svindal og Marit Bjørgen er produsert.
I Kambodsja ble 23 tekstilarbeidere arrestert da de demonstrerte for høyere lønninger. Fem andre ble drept av det kambodsjanske militærpolitiets kuler. Nå har Framtiden i våre hender sendt brev til den kambodsjanske ambassadøren.
Kleskjeden H&M har nylig lansert en strategi for å øke lønningene i sin leverandørkjede. For første gang har en av verdens største klesaktører erkjent et ansvar for lønnsnivået til arbeiderne som syr klærne. Vil denne nytenkingen føre til en høyere lønningsnivå hos deres 1800 leverandører verden over?
H&M varsler levelønn for sine tekstilarbeidere innen 2018. – Et stort skritt i riktig retning, og en seier for tekstilarbeiderne og alle som har engasjert seg i denne saken, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.