Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Lave lønninger, seks dagers arbeidsuke, obligatorisk overtid og manglende sikkerhet er innholdet i den nye iPhone 6s, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Det er stor fare for at de som har sydd klærne du kjøper ikke tjener til livets opphold.
Har du sko laget av skinn eller lær? Da er de mest sannsynlig produsert under svært helse- og miljøskadelige forhold i Asia.

De er fra Kina, jobber ekstremt lange arbeidsdager og får dårlig betalt.

Neste år får arbeidere i tekstil- og skoindustrien i Kambodsja 1.150 norske kroner å leve for i måneden. Dette har utløst sinne hos fagforeningene.
Tusenvis av tekstilarbeidere jobber hver dag i fabrikker hvor grunnleggende sikkerhetstiltak mangler. Dette slår en ny rapport fast.
Etter press fra Framtiden i våre hender og forbrukere åpner Gina Tricot sine leverandørlister. Nå øker trykket mot Vera Moda og Jack & Jones som fortsatt holder sin produksjon hemmelig.
Få dager etter at Bianco fikk hard kritikk i Framtiden i våre henders rapport om sko, valgte de å svare på ubesvarte spørsmål om sitt etikkarbeid. Men skokjedens ferske etikkarbeid imponerer ikke.
Etter to år med press får nå 5000 arbeidere og pårørende erstatning.
De største skokjedene i Norge jobber altfor dårlig med å sikre at skoene de selger er produsert under gode arbeidsforhold, med respekt for menneskerettigheter og miljø. Det viser en fersk undersøkelse fra Framtiden i våre hender.  
Fra venstre: Pål Karlsen (produsent), Jonas Brenna (Aftenposten TV), Joakim Kleven (klipp og regi), Anne Kari Garberg (researcher i FIVH), Anniken Englund Jørgensen (blogger og deltaker), Frida (deltaker) og Eirik Wallem Fossan (Aftenposten).
Sweatshop vant prisen for beste reality under TV2s Gullruten i helgen. – Målet med serien var å bevisstgjøre langt flere om tekstilarbeidernes kår. Med Gullrutepris og nær 8 millioner visninger har vi sprengt alle forventninger, sier en fornøyd Arild Hermstad.
Tekstilarbeider ved kinesisk fabrikk. (Foto: Matias Nordahl Carlsen / FIVH)
Hva skal til for at en kleskjede kan kalles åpen med hensyn til hvor de får sine varer produsert?
Frida Ottesen (19) var en av deltakerne i TV-serien Sweatshop.
Mest opptatt av hverdagen min, mindre opptatt av hva som skjedde utenfor Norges grenser. Slik var jeg som 17 åring. 

H&M har presentert sin bærekraftsrapport for 2014. Rapporten viser at klesgiganten har en lang vei å gå før tekstilarbeiderne er sikret en levelønn.

De som syr klær og lager mobiler har lave lønninger, gjeldsproblemer og fravær av fagforeninger.