Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Dagleg kontakt med giftige kjemikaliar utan verneutstyr og store helseproblem er daglegdags for garveriarbeidarane i India.
Yashar jobber på tekstilfabrikken Kazova i Tyrkia. Foto: Sigurd Jorde.
I møte med Istanbuls klesprodusenter finner vi utslitte arbeidere, ekstreme arbeidsuker, dagarbeidere og syriske flyktninger.
Hvilken fremtid venter denne syriske jenta i Tyrkia? Tekstilsektoren byr på muligheter for arbeid, men også for utnytting av barn og sårbare flyktninger. Bildet er fra en flyktningeleir ved den tyrkisk-syriske grensen. Creative Commons: Syriafreedom
Barnearbeid og utnytting av syrisk arbeidskraft i Tyrkia skaper bekymring.
Foto: Creative Commons Tim Rich and Lesley Katon

Nordmenns klesforbruk har eksplodert de siste 20 årene. En viktig del av forklaringen er at prisen på klær har stupt.

Innføring av ny minstelønn i Myanmar byr på problemer. Foto: Kaung-Htet. Oxfam
Ei lovfesta minsteløn er eit steg i riktig retning, men for tekstilareidarane i Myanmar byr det også på problem i form av kutt i overtid og fordelar.
Er lave lønninger uproblematisk i land med lavt kostnadsnivå? Nei, asiatiske tekstilarbeidere har ikke råd til å dekke grunnleggende behov, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.
I dag retter en rekke fagforeninger og organisasjoner i hele verden søkelyset på lave lønninger for tekstilarbeidere i Kambodsja.
Det er er store helse- og sikkerhetsutfordringe for arbeiderne i garveriene i Bangladesh. Bianco Footwear er ikke villige til å oppgi hvor de garver læret til sine sko. Foto: Heather Stilwell

Skokjedene viser større åpenhet om etiske retningslinjer og leverandører, men Bianco og Shoe-d-vision har fortsatt en lang vei å gå, viser ny undersøkelse fra Framtiden i våre hender. 

Hvem har best retningslinjer på etikk og miljø av Apple, Samsung og utfordreren Fairphone? Vi har sjekket.

Nesten ingen var interessert i Framtiden i våre henders fiktive mobiltelefon når selgerne var ærlige om grunnen til at den var billig.

H&M har skrevet under på en global rammeavtalen med IndustriALL og IF Metall. – Dette har vi krevd i flere år. Et viktig skritt i riktig retning, mener Framtiden i våre hender.
Eksperimentet: Kjøper folk mobilen hvis de får vite hvordan den EGENTLIG er produsert?

Fabrikkarbeiderne sitter igjen med under en halv prosent av prisen du betaler for en ny iPhone 6s.

8 millioner visninger fikk den prisbelønnede serien Sweatshop – Dødsbillig mote. Snart reiser temaet på ny til Kambodsja i jakten på en levelønn for tekstilarbeiderne.

– Store merkevareselskap som Apple byter stadig fabrikk for å sikre billegare produksjon.