Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Aldri før har bankene holdt et så høyt etisk nivå som det de gjør i år. Flere av dem gjør store hopp på vår rangering.

Hvorfor er plast et problem egentlig, og hva kan vi gjøre med det?

Oljefondet er investert i noen av de mest forurensende selskapene i verden. Men kriteriet for å kaste ut klimaverstingene fra fondet er ikke godt nok. Her er våre forslag til hvordan vi kan fikse det.

Det haster å innføre en offensiv norsk politikk for å beskytte mennesker og naturen vår mot skadelige kjemikalier. Vi kan ikke vente på EU.

Lyst til å få ned ditt eget plastforbruk og minske plastforsøplingen, men usikker på hvor du skal begynne? Her er noen tips.

For mange kan det vere ei utfordring å endre på matvanane sine. Sjå korleis det gjekk då Stian Sandø prøvde å vere kvardagsveggis i Klimadugnad.

Mat fra havet, fra fiske og oppdrett, er en viktig del av et sunt kosthold og bidrar med millioner av arbeidsplasser verden over. Fisk og sjømat har lavere miljøbelastning enn kjøtt, men likevel kan det være vanskelig å ta gode valg i fiskedisken.

Store samferdselsutbygginger ødelegger natur, beslaglegger matjord og gir økte klimagassutslipp. (Illustrasjon: Shutterstock))
Regjeringens forslag til neste års statsbudsjett er milevis unna det som trengs for å håndtere natur- og klimakrisen.

Det aller viktigste i Framtiden i våre henders klima- og miljøpolitikk, er å sikre raske og rettferdige utslippskutt.

Oppdrettsnæringen er ennå ikke bærekraftig, og planlegger å produsere mye mer fisk. Men næringen er med på å true regnskog, menneskers tilgang til mat, og bidrar til enorme transportutslipp.

Vi spiser kjøtt både til hverdags og fest, selv om kjøtt og animalske matvarer har de høyeste klimautslippene. Samtidig med at kjøttforbruket vårt har gått opp, har vi glemt all den deilige maten vi kan lage med planter og med mat fra havet.

 For Andrea  er det viktig å få fram hvor enkelt det kan være å gjøre sin del for klima. Nå skal hun og familien prøve å spise vegetarisk og ha forbrukspause i tre uker som del av Klimadugnad.