Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Ny rapport viser at omfanget av usolgte varer er større enn tidligere anslått. Klesbransjen driver med klima- og naturfiendtlig overproduksjon.

Bilde av mann og barn på en sofa. Mannen hjelper barnet med å ta på sokkene.

En veldig god nyhet for både deg og en mer bærekraftig klesproduksjon!

Det er reell risiko for at 45 milliarder norske sparekroner har bidratt til å bryte menneskerettighetene gjennom bankenes investeringer i det kontroversielle VM-landet.

Jonas Gahr Støre på talerstolen

Med det nye statsbudsjettet, legger regjeringen opp til at vi ikke skal nå klimamålet for 2023. Det er altfor dårlig. Klimakrisen er her nå og vi kan ikke ha enda flere år hvor klimamålene våre ikke blir nådd. Vi kan ikke løse hele klimakrisa eller redde all natur i ett budsjettår, men statsbudsjettet gir en mulighet til å ta store steg i riktig retning.

Boligområde rammet av flom

Den norske delegasjonen til klimatoppmøtet reiser med bagasjen full av krav om hvordan andre land skal kutte, men må også forplikte seg til å redusere i eget overforbruk.

Bilde av telefon med appen til Shein

Vi får ikke en etisk og bærekraftig tekstilbransje hvis Shein og andre store nettaktører får herje fritt.

Offshore oljefelt i vinterstorm.

Kampen for et oljefritt Arktis må bli høstens viktigste klimakrav til regjeringen. Vi ruster oss for en kamp mot Wisting-feltet i budsjettforhandlingene.

Bomullplantasje utenfor Samarkand i Uzbekistan. (Foto: Ozbalci / istockphoto.com)
Sjansen er stor for at du har på deg minst ett plagg som inneholder bomull akkurat nå. Men burde du gå for bomull neste gang du skal handle klær?
(Illustrasjon: Istockphoto)
Psykolog Peder Kjøs og bærekraftsansvarlig i NoA, Rosa von Krogh, er skeptiske til Grønnvaskingsprisen fordi det kan demotivere vanlige folk til å ta grønne valg. Men de ender opp med å frikjenne selskapene. Det hjelper i hvert fall ikke forbrukerne.
Vi står midt i en matkrise, en klimakrise, en naturkrise og en energikrise. Vi kan rett og slett ikke fortsette denne enorme sløsingen med spiselig mat. Det er usolidarisk og unødvendig.  (Foto: Anne Kristin Hjukse/Statsministerens kontor)
Regjeringen må gi oss mat på bordet, ikke mat i søpla.

Å spare penger på klima er å tape penger på sikt.

Hvite høner

Ny rapport avdekker at det skjulte matsvinnet er minst like stort som det enorme matsvinnet vi allerede kjenner til. Vi må få underutnytta matressurser på menyen!