Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Vi må omstille jordbruket i stedet for å lukke øynene for den nødvendige endringen i kostholdet vårt.

Arbeiderpartiet må ikke gå inn for endringer i oljeskatteregimet som forlenger oljealderen, og medfører høy risiko for feilinvesteringer. Krisepakken må heller bidra til omstilling av leverandørindustrien og olje- og gassnæringen.

Regjeringen burde levert en krisepakke fylt med grønne arbeidsplasser. De innfrir dessverre ikke forventningene.

Flere produsenter har klart å luke ut fluorkjemikaliene PFAS fra matemballasjen, men Burger Kings pommes frites-papir inneholder fortsatt den helseskadelige miljøgiften.

Norge, Sverige, Danmark, Nederland og Tyskland går sammen om å foreslå et generelt EU-forbud mot PFAS i produkter på det europeiske markedet.

Den norske bonden må legge om driften, mens oljeselskaper kan betale seg ut av kutt. Og internasjonale flyselskaper er i praksis fritatt fra klimakutt. Les hva vi mener om framtidens klimapolitikk og Klimakur 2030.

For første gang har Norges Bank besluttet å utelukke selskaper på bakgrunn av klimakriteriet. Det er på høy tid.

Vi frykter at regjeringen forspiller sin sjanse til en grønn omstart av Norge, med forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

KLP og Storebrand bruker sin makt som aksjonærer, og varsler at de ønsker å påvirke den japanske kullbanken Mizuho til å bli mer klimavennlig. Flere norske aksjonærer burde henge seg på.

Etter at klessalget har stupt under korona-pandemien, prøver nå flere kleskjeder å presse ned prisene på varer som allerede er produsert. Det går hardt ut over arbeiderne. Se hvilke selskaper som ikke betaler for seg.

Ulike klimascenario gi svært ulike anslag for verdien av Norges gjenværende petroleumsressurser, ifølge Klimarisikoutvalget. (Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor)

Også oljenæringen trenger en krisepakke. Men den foreslåtte krisehjelpen fra regjeringen kan ende opp som en subsidiering av klimagassutslipp, i stedet for å stimulere til grønn omstilling.

En tsunami skyller over tekstilbransjen. Alle, fra bomullsplukkere i Kina til butikkansatte i Norge rammes av koronaviruset, men hardest rammes tekstilarbeiderne.