Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Hvem skal kutte forbruket når flere nordmenn sliter med å dekke sine behov? Svaret finner du i skattelistene. Jo lengre opp på listen du befinner deg, jo større muligheter har du for å kutte dine klimagassutslipp.

Det som startet som en årlig amerikansk salgsdag, har blitt en norsk forbruksfest.

Nylig presenterte Sverige mål og virkemidler for å kutte utslipp fra forbruket sitt til netto null innen 2045. Når får vi det samme i Norge?

EUs nye tekstilstrategi legger opp til smash, vil norske politikere score?

Bildebeskrivelse: Hauger med brukte og ødelagte klær
Bildebeskrivelse: Mange ødelagte hvitevarer som står på fortauet og venter på å bli transportert bort

Vi trenger sårt sirkulære løsninger for avfallet vårt. Det får vi ikke så lenge avfallsbransjen slipper unna med alvorlige brudd på spillereglene.

Kleskjedene sitter igjen med minst 700 tonn ikke-solgte tekstiler årlig.

Vi har blitt bortskjemte med at varer alltid er tilgjengelige - men en overflod av bukser og kjoler i hyllene vil aldri bli bærekraftig. Det er på tide å se det vakre i at noe er utsolgt.

Plastkrisen er et av verdens raskest voksende miljøproblemer, og vi mangler konkrete tiltak og virkemidler som kan håndtere problemet før det er for sent. En samlet miljøbevegelse krever nå at Norge skal gå fra ord til handling i kampen mot plastforsøpling- og forurensning.

Anja Bakken Riise står i en folksom handlegate. Det er klær på stativer utenfor butikkene i bakgrunnen,

Bildene av klesavfall fra Atacamaørkenen i Chile vi så på NRK søndag viser tydelig at dagens klesindustri må endres totalt. Siden kleskjedene selv ikke tar tak i problemet, trengs politiske grep.

Mangelen på sirkularitet i moteindustrien forårsaker en farlig miljøsituasjon, der 87 prosent av alle brukte tekstiler globalt går til forbrenning eller havner på søppeldynger.
EU er på villspor i sitt forslag til en miljømerking der klær laget av naturmaterialer, som bunaden, kommer dårligere ut enn syntetiske plagg. Det er ikke valg av fiber som avgjør klima- og miljøbelastningen fra klesindustrien. Det er de enorme volumene av syntetiske plagg og den korte brukstiden på klær som er problemet.
Den svarte fredagen vokste først til å bli en hel uke, og har i år eskalert til en hel, svart måned i enkelte butikker.  (Foto: Alexandros Michailidis / istockphoto)

Skal vi løse klima og naturkrisa, må det klima- og miljøfiendtlige forbruket vårt ned. Hvordan skal vi lykkes med det når handelsstanden roper ut, i en hel måned, at vi skal kjøpe og forbruke mer?

I løpet av få uker har hele 17.642 av dere skrevet under for at politikerne skal innføre en tiltakspakke mot sløsing.

Foto: Istock

For å stoppe sløsingen, må politikerne gjøre det enklere for oss å ta vare på det vi allerede har. 

Foto: Istock

Visste du at butikker får skattefradrag for å kaste varer, men må betale moms hvis varene skal doneres bort?