Sustainable food
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Interdum urna eget viverra dui netus volutpat ac nulla. Quis nisl ut tortor pharetra tincidunt facilisi faucibus aliquam nibh.

Utfordringer med dagens matsystem
✺Overproduksjon av kjøtt
Kjøtt har et stort klimaavtrykk, krever enorme ressurser og arealer. I Norge har vi også overproduksjon av kjøtt. Vi jobber for å minske avtrykket til kjøttindustrien, redusere kjøttforbruket og øke produksjonen av norsk, plantebasert mat.
✱ Enormt matsvinn
Vi kaster en tredjedel av all maten som produseres. Maten vi kaster bare i Norge, kunne mettet mer enn én million mennesker. Vi jobber for gode løsninger som kutter matsvinn i hele verdikjeden: I det offentlige, i næringslivet, og hjemme hos deg og meg.❉❉
✦Soya og fôrråvarer
Norske husdyr og oppdrettsfisk spiser store mengder kraftfôr. Vi jobber med å avdekke utfordringene til fôrråvarer som soya fra Brasil, samt presentere bærekraftige fôralternativer, øke antallet dyr på beite og bedre dyrevelferden.
❉Norge og verden
Norsk matproduksjon er vevd inn i det globale. Forurensning, dårlig ressursbruk, tap av biodiversitet og uforsvarlige arbeidsforhold er utfordringer i matsystemet globalt. Vi jobber for et bærekraftig matsystem, med mennesker og miljø i sentrum.
Oppdateringer innen bærekraftig mat
Rapporter
Underutnytta matressursar
Utredning av forslag til matkastelov
Jordbruk kjøtt og klima
Soya i norsk for
Fagfolk som jobber med mat hos oss
Ingrid Kleiva Møller
Phone: +47 936 77 676
Email: [email protected]
Emil Beddari
Email: [email protected]
Liv Thoring
Phone: +47 481 54 911
Email: [email protected]
Elisabeth Riise Jenssen
Phone: +47 990 00 713
Email: [email protected]
Embla Husby Jørgensen
Phone: +47 995 77 533
Email: [email protected]
Johan Hermstad Reinertsen
Phone: +47 971 86 576
Email: [email protected]