Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Aktuelle rapporter om etiske investeringer, miljøvennlig forbruk, bærekraftig mat, miljøgifter og klima.

Fagorganiserte foretrekker kortere arbeidstid framfor økt kjøpekraft. Likevel vil ikke lederne i de store fagforeningene kjempe for redusert arbeidstid for sine medlemmer, viser en ny rapport fra Framtiden i våre hender.

Foto: Mattis Folkestad, NRK P3/flickr/CC
Regjeringen lovte å øke bruken av grønne skatter kraftig. I stedet har det motsatte skjedd, viser ny rapport fra Framtiden i våre hender.
Det ble satt rekorder i både kjøttforbruk og klesforbruk i Norge i 2008, til tross for finanskrisen som rammet verdensøkonomien. Bilsalget og byggingen av nye boliger roet seg, mens bilreiser og flyreiser fortsatte å øke. Det mest positive trekket ved norske husholdningers forbruksmønster har siden midten av 1990-åra vært at vi ikke lenger øker energibruken i hjemmene. pdf  Les hele rapporten Økologisk utsyn 2009 Del 1 Forbruket her. (390.53 kB)
Norge er sterkt preget av næringer med store utslipp og stor miljøbelastning. I eksportnæringene våre er det særlig tydelig. Det viser rapporten  Økologisk utsyn 2009 – Produksjonen.
Norsk næringsstruktur og eksport er fortsatt dominert av ressurs- og miljøbelastende produkter, en situasjon myndighetene aktivt støtter gjennom sin nærings- og skattepolitikk. Året 2007 viste rekorder i oljeinvesteringer og klimagassutslipp, fremkommer det i en ny rapport fra Framtiden i våre hender.
Framtiden i våre hender og ForUM la den 15. nov frem en alternativ strategi som viser hvordan Norge kan bli et foregangsland i klima- og bærekraftspolitikken. Dette er et svar på Regjeringens strategi for bærekraftig utvikling. pdf