Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Aktuelle rapporter om etiske investeringer, miljøvennlig forbruk, bærekraftig mat, miljøgifter og klima.

Det er slående hvor systematisk krisens virkninger på forbruket har slått ut til fordel for miljøet. 2009 var et unntak fra det sterkt økende forbruket i Norge. Det private forbruket per person falt for første gang etter 1990, med vel én prosent.
Det norske private forbruket økte dramatisk i 2007. En økning på over 6 prosent på ett år, målt i faste kroner, er den største veksten i noe enkelt år siden 1985. Det ble satt en rekke forbruksrekorder.
Norge importerte over en halv million tonn soya i 2007, og denne importen legger beslag på et areal på mer enn 240 000 fotballbaner.  Les rapporten om hvordan økt norsk soyaforbruk ødelegger natur i Brasil - og om botemidler.
I fjor ble det satt nye rekorder for en rekke forbruksvarer. Salget av TV-apparater økte med hele 40 prosent, mens radiosalget passerte 1,5 millioner.
pdf  Les hele rapporten Økologisk utsyn 2007 697.06 Kb pdf

Det norske klesforbruket har økt kraftig – og fortsetter å øke. Samtidig har kildesortering blitt innført som en måte å takle miljøutfordringer knyttet til avfallsproduksjonen.
Økologiske konsekvenser av den norske økonomiske utviklingen i 2004.
pdf  Hele rapporten "Økologisk utsyn 2005" (pdf) 460.74 Kb
Kjøttsalget i Norge har gått opp med 15% de siste ti årene. Sammen med grensehandel er det gjennomsnittlige norske kjøttforbruket nå 68 kg pr innbygger årlig. Aldri har det vært så høyt, og aldri har avstanden mellom det norske kjøttforbruket og gjennomsnittet i verden vært så stort. Mer enn 85% av det norske jordbruksarealet brukes til å dyrke dyrefôr. I tillegg importeres betydelige mengder fôr, blant annet dyrket på tidligere regnskogsmark i Brasil.
pdf  Hele rapporten: Slik spiser de rike - Om norsk kjøttforbruk i globalt perspektiv (pdf) 440.82 Kb
Utvikling og utfordringer for miljøvennlig mat i Norge.
pdf  Hele rapporten: Grønn mat på vent (pdf)
Økologiske konsekvenser av den norske økonomiske utviklingen i 2004.
pdf  Hele rapporten: Økologisk utsyn 2004 (pdf) 386.92 Kb
Den norske økonomiske utviklingen i 2002 bød på fallende priser og økende forbruk for mange av de mest miljøbelastende varene - spesielt mat og klær.
pdf  Hele rapporten: Økologisk utsyn 2003 (pdf) 570.30 Kb

Konsekvenser for kloden dersom alle mennesker skulle ha norsk forbruksnivå på feltene energi, mat, trevirke, bomull og bilbruk.