Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Norges CO2-utslipp øker raskest

Norge har hatt desidert høyest utslippsøkning av CO2 av ti industriland. Norges CO2-utslipp har økt med nesten 24 prosent per innbygger fra 1990 til 2003.
Les mer om våre forslag til løsninger i arbeidsnotat 09/05  Les mer om våre forslag til løsninger i arbeidsnotatet "Norges CO2-utslipp øker raskest". 145.04 Kb

Norge har hatt desidert høyest utslippsøkning av CO2 av ti industriland. Norges CO2-utslipp har økt med nesten 24 prosent per innbygger fra 1990 til 2003.
pdf  Les mer om våre forslag til løsninger i arbeidsnotatet "Norges CO2-utslipp øker raskest". 145.04 Kb

Ved siden av Norge bare er Frankrike, Japan og Italia som har en økning i sine utslipp per innbygger. Danmark, Finland, Storbritannia, Sverige, Tyskland og USA har redusert sine utslipp siden 1990. Tyskland og Storbritannia har vært flinkest til å redusere CO2-utslippene. De har redusert med henholdsvis 16,7 og 9,4 prosent.
           -Det er flaut at regjeringa tar klimaproblemene så lite alvorlig, sier prosjektansvarlig i Framtiden i våre hender Guri Tajet.

Krever stans i veibygginga
Veitrafikken står for 23 prosent av Norges CO2-utslipp, og er et av områdene hvor utslippene har økt mest de siste årene.
           -Nå må regjeringa iverksette tiltak. Veitrafikken kan ikke lenger være en hellig ku, og vi krever derfor stans i alle kapasitetsutbygging  av bilveier. Det vil redusere bilbruken og det vil dessuten medføre at det  frigis midler som kan brukes til å gjøre kollektivtrafikken konkurransedyktig på tid, pris og tilgjengelighet, sier Tajet.

Flaks med vannkraft

Undersøkelsen viser også at selv om Norge har den høyeste utslippsøkningen, er det fremdeles land som slipper ut mer per innbygger. USA er den desiderte utslippsverstingen, og slipper ut 19,9 tonn CO2 per innbygger. Danmark slipper ut 10,9 tonn, Finland 10,4 tonn, Tyskland 10,2 tonn og Norge 9,9 tonn.
          -Det er bare flaks at Norge ikke troner på verstingtoppen sammen med USA. Det skyldes naturgitte forhold, dvs. vår store tilgang på vannkraft, avslutter Tajet.

pdf  Les mer om våre forslag til løsninger i arbeidsnotat 09/05 "Norges CO2-utslipp øker raskest". 145.04 Kb
Les saken på Nettavisen og Dagbladet