Legg ned Opplysningskontoret for kjøtt
På tide med mindre kjøttreklame, og mer informasjon om helse- og miljøvennlig kosthold i stedet.
pdf
Mindre kjøtt gir bedre miljø


Da er det underlig at staten, med bakgrunn i Omsetningsloven fra så langt tilbake som 1936, fortsatt er med på å administrere et system som kanaliserer over 110 millioner kroner i året til tiltak som skal få nordmenn til å spise mer kjøtt og egg, drikke mer melk og spise mer ost.
Frukt og grønt er miljøvennlig og sunt
Til sammenligning brukes under 9 millioner kroner på å få oss til å velge langt sunnere og mer miljøvennlig mat som frukt, korn og grønnsaker.
Dette i en situasjon hvor befolkningen er på full vei mot overvekt og matforbruket står for betydelige deler av miljøbelastningen av privatforbruket vårt. Nordmenns kjøttforbruk økte fra 54 til 75 kg pr person i perioden 1989 - 2005.
Verden har i dag like mange overernærte som underernærte. Framtiden i våre hender stiller seg spørsmålet hvorfor det i dag skal være statens oppgave å bidra til at nordmenn spiser mer mat, og spesielt den mest miljøskadelige typen. Ett kilo storfekjøtt krever 90 ganger mer areal og gir 75 ganger større klimagassutslipp enn en kilo poteter.
Reklamebyrå og kommunikasjonsbyrå i ett
Opplysningskontorene driver dels ordinær markedsføring gjennom reklame på TV og i andre medier, dels kommunikasjonsarbeid for å få innpass for sitt budskap i pressen, og dels mer langsiktig markedsførings- og påvirkningsarbeid mot for eksempel barn gjennom skolemelkordningen og tilskudd til innkjøp av råvarer til skolekjøkken.

Bli med på tidenes klimadugnad!
Vis hva du gjør for klimaet og krev en tøffere klimapolitikk.
Bli med!Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 40 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!