Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Klimakur er lansert

I dag fikk våre politikere en oppskrift på hvordan de kan kutte utslippene i Norge. Det er ikke den første - nå gjelder det å følge opp med handling.
I dag fikk våre politikere en oppskrift på hvordan de kan kutte utslippene i Norge. Det er ikke den første - nå gjelder det å følge opp med handling.


- Det har ikke manglet på forslag til klimatiltak de siste 20 årene. Politisk vilje har det derimot vært lite av. Få av tiltakene som har vært foreslått har blitt gjennomført, sier Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender.

Framtiden i våre hender har gått gjennom tidligere norske planer og funnet at den ferske Klimakur 2020 er pdf én av over 15 kurer, stortingsmeldinger og utredninger om norsk klimapolitikk de siste 20 årene . Klimakuren ble lansert 17. februar hos Klima- og forurensningsdirektoratet. Den bringer forslag til tiltak som tilsammen kan kutte 22 millioner tonn i Norge.

- Det er gledelig at Klimakur 2020 har så mange tiltak. Men det krever en annen innstilling hos regjeringen dersom utslippene skal gå ned. Dagens regjering har et klart mål om at klimapolitikken skal være så billig som mulig – forkledd som kostnadseffektivitet, sier Hermstad.

- Det medfører at regjeringen, med statsministeren i spissen, ser på kvotekjøp som det viktigste klimatiltaket i Norge ved siden av CO2-avgiften - som ble innført i 1991. Problemet er bare at dette kutter ikke utslippene våre selv om vi er blant de land i verden som har høyest utslipp per person. 

- I tillegg er Stoltenberg opptatt av å unngå at klimapolitikken skal merkes av folk flest. Dersom regjeringen ikke vil tallfeste kuttmål innenlands, så tyder det på at de vil satse hardt på å kjøpe kvoter også etter 2012. Dette er skandaløst, og bygger på en svært urettferdig modell hvor de som slipper ut mest skal kutte minst, avslutter Hermstad.

Les Framtiden i våre henders notat: pdf  Nok en klimakur