Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

EPEAT

Omfattende global miljømerkeordning for forbrukerelektronikk. Produktene blir rangert med gull, sølv og bronse alt etter hvor mange miljøkriterier de oppfyller.
Epeat
Epeat
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.
Omfattende global miljømerkeordning for forbrukerelektronikk. Produktene blir rangert med gull, sølv og bronse alt etter hvor mange miljøkriterier de oppfyller.
Epeat

For å bli tildelt en Epeat-rangering evalueres produktene med hensyn til farlige materialer og kjemikalier, materialvalg, levetid, hvor enkle produktene er å resirkulere, energieffektivitet og emballasje. Merkeordningen omfatter datamaskiner, skjermer, nettbrett, kopimaskiner, printere, skannere og TV'er. Mobiltelefoner og andre produktkategorier vil bli omfattet av ordningen i framtiden. De fleste store produsentene har sluttet seg til ordningen og har enkeltprodukter med Epeat-merket.

Norske nettbutikker er ikke flinke til å oppgi hvilke produkter som er miljømerket. Nettsiden prisjakt.no oppgir hvilke miljømerker produktene har under egenskaper og besøk gjerne nettsiden til produsenten, de er mer opptatt av å oppgi miljøinformasjon.

Du finner flest produkter om du velger USA som land i søk og oversikt. Vær oppmerksom på at enkelte produkter kan ha andre modellbetegnelser i USA enn de har fått her til lands.

Les også:
Slik finner du den grønneste elektronikken
Bli klimavennligere med nettbrett