Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Miljømerker

Det finnes et utall merker for miljø, sosiale forhold og dyrevelferd på produkter på det norske markedet. Vi viser deg hva de forskjellige merkene betyr.

Dette symbolet viser at plasten kan gjenvinnes (men ikke at den nødvendigvis blir det). Tallet i midten viser hvilken type plast produktet er laget av.

TCO sertifisering
Sertifiseringsordning med miljøkriterier for skjermer, datamaskiner, nettbrett, hodetelefoner, prosjektorer og mobiltelefoner.
Svært utbredt miljømerke som sertifiserer produkter ut fra energieffektivitet. Sertifiseringen omfatter datamaskiner, hvitevarer, kjøkkenapparater, skrivere, lyskilder og varmepumper.
80-Plus
80 Plus er et sertifiseringsprogram for hvor energieffektive strømforskyninger i datamaskiner er. Strømforskyninger og -adaptere rangeres fra bronse til titanium alt etter hvor mye strøm som går tapt i blant annet varmeutvikling.
Epeat
Omfattende global miljømerkeordning for forbrukerelektronikk. Produktene blir rangert med gull, sølv og bronse alt etter hvor mange miljøkriterier de oppfyller.