Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for etisk og miljøvennlig forbruk

Varme vintersupper

Vinteren er tid for rykende varme supper på bordet. Kokk og matrådgiver Toril Gulbrandsen ved opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg sine beste tips.

Hva med en eple- eller bringebærsuppe som lørdagskos, gulrotsuppe med barnevennlige tall og bokstaver på en kald ettermiddag eller klassikeren grønn Thai Curry med grønnsaker?
Hva med en eple- eller bringebærsuppe som lørdagskos, gulrotsuppe med barnevennlige tall og bokstaver på en kald ettermiddag eller klassikeren grønn Thai Curry med grønnsaker?
Artikkelen er mer enn to år gammel. Ting kan ha endret seg.

Vinteren er tid for rykende varme supper på bordet. Kokk og matrådgiver Toril Gulbrandsen ved opplysningskontoret for frukt og grønt gir deg sine beste tips.

 Det er en myte at selvlaget suppe uten hjelp av pulver og poser er tidkrevende og komplisert å lage. Det er enkelt og billig. Du får mulighet til å utvikle din egen variant og å sette din egen signatur på suppen, mener kokk- og matrådgiveren ved opplysningskontoret for frukt og grønt.

Kutt, kok og mos

Hjemmelaget suppe krever ikke mange ingredienser, og tar liten tid å lage. Bare kutt, kok og mos, enklere kan det ikke bli, mener kokken og matrådgiveren. Suppe er billig, spesielt hvis du lager det av grønnsaksrester etter middager tidligere i uken Suppe egner seg godt til å lage i store porsjoner og fryse ned til dager hvor man har dårligere tid.

Oppdag de ferske krydderurtene

- En annen viktig fordel er at du har god kontroll på mengden av salg og sukker. Smaksett heller ekstra med friske krydderurter enn salt. Det setter en ekstra spiss på maten og er du slipper alle ulempene på kropp og helse som et høyt saltinntak bidrar til, sier Toril Gulbrandsen.
Bruk av ferske krydderurter er i ferd med å innta norske kjøkken for alvor. I løpet av de siste 6 årene har forbruket økt med hele 60 prosent de siste seks årene. Norske produsenter dyrker nå ca. 17 forskjellige sorter. Kruspersille, dill, gressløk og basilikum er de mest populære.

Hurtig og enkelt

Suppe er enkelt å lage fra bunnen av. Det tar gjerne ikke mer enn 15-30 minutter fra du starter til suppen står på bordet. Suppe passer å spise hele året, men smaker spesielt godt når det begynner å bli kaldere i været.
Suppe kan tilberedes veldig lettvint og raskt eller du kan bruke litt mer tid og få en ordentlig gourmet-rett. Den aller letteste måten å lage suppe på er å kutte grønnsaker i grove biter, koke de møre i buljong og deretter servere.
Hvis du ønsker å gjøre litt mer ut av det kan du bruke en stavmikser til å mose suppen med (en foodprosessor eller en kjøkkenmaskin kan også gjøre nytten) og deretter tilsette litt fløte eller rømme. Uansett hvilken metode du bruker tar de fleste supper under 30 minutter å lage.

- Mulighetene er nesten uendelige. Det er bare å sette i gang, oppfordrer Toril Gulbrandsen.

Toril vil dele suppeoppskrifter med oss utover vinteren her.

Flere oppskrifter kan du også finne på www.frukt.no

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Vi finnes bare på grunn av den økonomiske støtten fra de over 35 000 medlemmene våre. Desto flere som støtter arbeidet vårt, jo større påvirkningskraft har vi også i møte med myndigheter, politikere og næringsliv. Bli medlem i dag!

Relaterte artikler