Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Når du har sagt adjø, er det noen ting som blir lettere og mer påtrengende å fortelle. Den danske fotografen Jørn Stjerneklar har tatt avskjed med det Afrika han har tatt bilder av i 20 år.
Brudd på arbeidsmiljøloven, lave lønninger, tvungen overtid, forbudte sprøytemidler og mangel på fagforeninger. Dette er betingelser arbeiderne ved den norsk-ugandiske rosefarmen Jambo Roses møter daglig. NORAD, som har støttet bedriften med millionbeløp, skryter på sin side uhemmet av arbeids­forholdene.
Den tidligere sovjetstaten Kirgisistan, er fjellenes land, og fra de snøsamlende fjellene sildrer vannet i tusenvis av elver ned til den store innsjøen. Men kirgiserne er ikke flinke til å ta vare på vannressursene sine. Et cyanidutslipp for to år siden skaper fortsatt problem­er i fjellandet.
Seks år gamle Lorena klatrer rundt på sekkene med organisk dyrka ris. Hun tenker sikkert ikke på jordfordeling, kunstig gjødsel og marxistisk organisasjonsteori. Men det gjør pappa.
Kan hende står det «Welcome to Zia Inter­national Airport» på bengali over inngangs­porten til flyplassen, hva vet jeg? Det er fem minutters gange til flyterminalen for innenlands  flytrafikk og tre minutter til flyet til Chittagong går. Etter ruta. Ingenting går etter ruta sør for alpene, tenker jeg og regner med å ha god tid.
Sosial respekt er et av FNs velferdskriterier. I India er nær tredjeparten av befolkningen frarøve­t muligheten til slik velferd. De kasteløse er landets paria. Nå trues også livsgrunnlaget ved at multinasjonale selskaper kjøper opp landjorda de lever av.