Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Urfolk i Colombia sitter på en tikkende bombe. De grunnlovfestede landområdene deres har landets viktigste naturressurser og er strategisk viktige i den væpnede konflikten mellom regjeringshæren, geriljaen, paramilitære og organisert kriminelle. Folkemordet på landets urfolk er i full gang.
Oljeselskapene kommer hit for å røve ressursene og ødelegge miljøet vårt, mener Kichwa-indianerne i Sarayaku. (Foto: Knut-Erik Helle) .
I tjue år har Kichwa-folket i Sarayaku kjempet for å holde oljeselskapene ute av territoriet sitt i Amazonas. De kjemper for moder jord og sin frihet. For oljeselskapene ENI og ConocoPhillips er det jungelens lov som gjelder.

Avstanden er stor, men likhetene er mange mellom tamangene i Nepal og samene i Norge. Religionen, nomadelivet og historie er noe av det som binder de to urfolkene sammen. Jeg dro til Finnmark for å lære mer om samene.

En rekke urfolk i Sør står bak kravet om at det opprettes en uavhengig kommisjon for å granske historiske overgrep knyttet til opprettingen av flere nasjonalparker. Målet er anerkjennelse av rettigheter og tilbakebetaling.

De få skogfolkene som er igjen kjemper alle for retten til å leve i balanse med naturen. For Raute-folket er kampen nesten tapt. Men den siste nomadiske stammen i Nepal vil heller dø enn å bli bofast.

Yanomami-folket forener bærekraftig ressursbruk med livskvalitet, ro og humor. De lever under natur- og kulturforhold totalt forskjellige fra våre. Kan vi likevel lære noe av dem? Ja, dersom vi lar være å romantisere urfolkets livsstil, mener utenforstående som har lært dem å kjenne.