Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Langs den mer enn 8000 kilometer lange grenselinjen mellom tidligere sovjetunionen og vest-Europa er det i ferd med å vokse fram et gigantisk nettverk av sykkelveier og grønne friområder. Europas nye grønne belte kan bli et av de største grønne verneprosjektene verdensdelen har sett.
Verdens høyeste togstrekning, over Gobis endeløse sletter, langs moder Russland på tvers, 14.000 kilometer og fem brukte sider i passet. Folkevetts journalist Laurie MacGregor tok den aller lengste veien hjem fra Nepal.
Dersom det hadde blitt arrangert verdensmesterskap i kollektiv reising ville trolig innbyggerne i den befolkningstette Kansai-regionen i Japan gått av med seieren.
– Høyhastighetstog vil få en like grunnleggende betydning for samfunnsutviklingen som lanseringen av jernbanen gjorde for omkring 150 år siden, tror en av verdens fremste eksperter på området, direktør Ignacio Barron i Den internasjonale jernbane-unionen.
I en ny rapport feier internasjonale jernbaneeksperter all tvil til side: Alt ligger til rette for realisering av et finmasket høyhastighetsnett i Sør-Norge. Det vil være økonomisk lønnsomt, trafikkmengden og antall avganger vil være overraskende høy.
Gøteborgtoget arbeider seg sørover med fin sus. Også i kroppen suser det en behagelig forventning: Jeg trekkes mot Roma.

Ny nasjonal transportplan kan innebære et historisk løft for sykkelen som fremkomstmiddel. Miljø- og helsegevinsten kan bli enorm, men bare hvis politikerne virkelig vil satse.