Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

 Er produkter designet for å ha kortere levetid enn nødvendig?

De fleste delene i forbruksvarene våre kan lages slik at de holder i 50 år. Hvorfor gjør de det ikke?

En mektig teknologisk revolusjon begynner å ta form. Genmanipulerte supermennesker og myriader av ørsmå roboter som bygger nesten alt du kan ønske deg med bare atomer som råstoff, kan bli en del av vår nye vidunderlige verden. En verden der mennesket har overtatt styringen på evolusjonen.
- Den teknologiske utviklingen synes å være en drivkraft i utviklingen mot stadig større miljøbelastninger og naturinngrep. Mange vil si at teknologien er nøytral, spørsmålet er hvordan vi bruker den.
Tidlig på 90-tallet oppdaget to forskere fra universitetet i Colorado at den bolivianske kornsorten Quinoa inneholder dobbelt så mye protein som mais og ris. Dermed tok de patent på kornet, og nå står Bolivias millioneksport av Quinoa i fare. Bolivia har ikke rett til å selge noe som andre har patentert. En mengde liknende eksempler finnes, og nå står Norge på terskelen­ til å godta et slikt patentreglement.
MACHYNLLETH: Fra bunnen av dalen tar en vanndrevet taubane oss opp til inngangen. Her – i et nedlagt skiferbrudd i Wales – ligger Europas best besøkte økosenter – Centre for Alternative Technology (CAT). Det som startet med en gjeng hippier på flukt fra samfunnet, endte som en suksessrik opplevelsespark for miljøinteresserte.
«Skal vi redde planeten må vi ikke bare omfavne treet, men også teknologien, « skriver framtidsforskeren Walter Truett Anderson, som tror at bare et samarbeid mellom natur, menneske og teknologi vil føre verden fremover. Industriell økologi kan være svaret på hvordan vi skal få til dette samarbeidet.
Teknologien utvikler seg med rasende fart. Det skal lite til for å merke det. Politiske endringer er de fleste av oss heller ikke blinde for. Men hva med oss? Menneskene? Er det noe som tyder på at vi utvikler oss? Og i så fall i hvilken retning?