Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Bak den utsøkte svarte Ceylon-teen skjuler det seg en historie om rå og hensynsløs utnyttelse av tamilske plantasjearbeidere. De er taperne i et komplisert og uoversiktelig internasjonalt nettverk av leverandører og produsenter.

Krisen for biomangfoldet tiltar i omfang til tross for tiår med politiske løfter, internasjonale konvensjoner og økende kunnskap om konsekvenser. Nå vil naturforskere verden over se handling og framskritt for å møte krisen.

Norske investeringer i utlandet øker formidabelt. For fem år siden passerte utenlandsbeholdningen én billion, i forfjor passerte den to. Milliardene ruller inn. Hvem taper når Norge trer inn i rollen som global storinvestor?

Lyst på en kinesisk statsbedrift? Det hadde det norske Scana-konsernet. Økonomiske misligheter, trussel om politianmeldelse, utro ledere, masseoppsigelser, og sparking av gamle direktører er innholdet i fortellingen hva som skjedde da Norge møtte Kina på Lykkefjell.

Changemaker – ungdoms- organisasjonen til Kirkens Nødhjelp – representerer det mest oppløftende som skjer blant norsk ungdom. Lederen, Ingrid Stolpestad, er ytterst dyktig og ytterst sympatisk. Men ungdommen er redd for å såre rike mennesker.

Det gamle vannkraftanlegget ved Sørfjorden i Tyssedal havner sannsynligvis snart på UNESCOs verdensarvliste over kulturminner.

Den globaliseringskritiske bevegelsen har mange ansikter: Jordløse brasilianere, arbeidsløse indere, urbefolkningsgrupper som fortrenges. Bevegelsen tar med seg gamle og ny marxister, inkludert stalinister, det fins religiøse fraksjoner, smågrupper som kjemper for eller imot en sak, og den ledsages dessverre av steinkastende ungdommer fulle av privat hat.

Det knaser av glass og knust murstein under føttene. Umodne bananer og maniokplanter ligger spredt utover en ødelagt åker. Militærpolitiet har ryddet området ti dager tidligere på vegne av cellulosegiganten Aracruz. Vi er ikke på Gaza-stripen, men i Erling Lorentzens Brasil.

Klimaendringer kan gjøre de arktiske regionene i verden ugjenkjennelige, advarer en rapport som skal publiseres i november. Inuittene og andre urfolk vil oppleve at deres levesett må endres dramatisk.

Tommy Sørbø: Dramatiker, kunsthistoriker, humorist, NRK-kommentator og slakter - av mye av den eksperimentelle samtidskunsten. Ikke alle nye bilder, installasjoner og performance-forestillinger sprenger grenser og fortjener høflig eller engstelig beundring, skal vi tro ham.

Velfungerende kjøleskap med feil farge og stereoanlegg som mangler de siste finessene er bare noe av det som havner på dynga i et av verdens rikeste land. Det er så fett at selv tyver finner det bryet verdt å bryte opp låser på norske avfallsanlegg.

Han står bare noen meter fra meg. Rett ved fylkesveien. En merkelig skapning. En elgokse solnedgang.

Avstanden er stor, men likhetene er mange mellom tamangene i Nepal og samene i Norge. Religionen, nomadelivet og historie er noe av det som binder de to urfolkene sammen. Jeg dro til Finnmark for å lære mer om samene.

Nordmenn flyr som aldri før. Vi suser over kontinentene. Og kjeder oss over videofilmen på skjermen foran oss. Kommunikasjonsalderen er her. Det er klimagassene også.

30 år gamle Anna jobber på Rimi i Vilnius, hvor hun bor i en liten leilighet sammen med kjæresten sin. Hun ønsker seg barn, men med mindre enn ti kroner i timen har hun ikke råd til engang å vurdere det.