Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

For professor i filosofi, Arne Johan Vetlesen, henger klimakrisen sammen med kapitalismen. Og det hjelper ikke å forsøke å spe ut blåfargen med litt grønt. Det blir fremdeles skittent.
FØRSTE AKT: En stue i et rekkehus. Til venstre en bokhylle og en peis med brennende bjerkekubber, til høyre et vindu med sprosser. I en blå stressless sitter det en mann. Han blar i bøker. Ved siden av ham står det et glass Carrascal 2005.
– Høyhastighetstog vil få en like grunnleggende betydning for samfunnsutviklingen som lanseringen av jernbanen gjorde for omkring 150 år siden, tror en av verdens fremste eksperter på området, direktør Ignacio Barron i Den internasjonale jernbane-unionen.
Bevæpnet med spade, rake og frø skal den grønne geriljaen forandre verden. De opererer nattestid. Jordflekken på fortauet er plutselig en liten hage, skyskraperen dekket av eføy. Hvor kom solsikkene på parkeringsplassen fra?
«Tenk så rart at vi er de siste – Menneskene på denne jord – Men det er det vel få som riktig tror – For hvis vi trodde så hadde vi gått – Rundt i gatene og grått og grått – Og grått og grått og grått – Og grått og grått.» Slik lyder første vers i en vise av Lars Lillo-Stenberg.
Mediene skaper klimaangst med dommedagsprofetier, klager enkelte stemmer i klimadebatten. Det har blitt skrevet at medienes krisemaksimering og overdrivelser gjør oss handlingslammet overfor miljøutfordringen.
Finanskrisen ryster og rister verden. Gigantbanker går konkurs. Millioner mister jobben. Forbruket synker – utilsiktet. Men det fins ingen alternativer til kapitalismen? - Det fins mange, svarer professor i økologisk økonomi ved Høgskolen i Bodø, Ove Jakobsen.
En blank børstraktor bremser så piggene krafser i isen, vrenger seg rundt og sperrer skogsbilveien for min kone og meg. Ut spretter en overveldende mann med grå bart og grønne klær. – Hvor har dere tatt det treet hen, om jeg tør spørre? Meiseflokken tier i desemberskogen.
I en ny rapport feier internasjonale jernbaneeksperter all tvil til side: Alt ligger til rette for realisering av et finmasket høyhastighetsnett i Sør-Norge. Det vil være økonomisk lønnsomt, trafikkmengden og antall avganger vil være overraskende høy.
NRKs reality serie ”Den store reisen” skal skildre møtet mellom tre norske familier og utvalgte grupper av waorani-indianere i Ecuador, menkawaier i Indonesia og himbaer i Namibia.
I fire år folket i landsbyene Dos Arroyos og Los Huajes sør i Mexico lykkes i kampen mot å bli oversvømmet av et gigantisk vannkraftverk. Det har vært fire år med trusler, vold og et liv i ødeleggende konflikt der familier har blitt splittet. Om kort tid kan landsbyene, og den frodige grønne dalen de ligger i, forsvinne for alltid.

Med norsk milliardstøtte skal Brasil redusere avskogingen i Amazonas. Men snubletrådene er mange, og det er skogen som får svi om heller ikke denne planen lykkes.

Nyliberalismen har feilet og vesten politikere må ha mot til å gå mot venstre i møte med en umoralsk bank- og finanselite og sammenblanding av politikk og business, skriver tidligere president i Portugal, Mario Soares i denne kommentaren.
Fra Oslo Sentralstasjon har du to reisemuligheter til Stockholm. Du kan sette deg på flytoget til Gardermoen eller på et av de to fjerntogene. Jeg tok toget hele veien, og valgte Skandinavias første klassiske tog i regulær, kommersiell drift – den nye, private UnionsExpressen. Kan den konkurrere med flyet?
Israel og Marokko har begge okkupert landområder som norske myndigheter ikke anerkjenner. Men likevel kommer varer fra ulovlige bosetninger hele veien fram til norske forbrukere.