Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Det politisk korrekte Norge, fra RV til Inge Lønnings Høyre, og nesten hele kvinnebevegelsen, er intenst opptatt av å skåne mannsveldet i innvandrermiljøene mot kritikk. Pakistans generelle ære, og Islams ukrenkelighet, må ikke anfektes. Skal jentene i innvandrermiljøene oppnå den rett til selvbestemmelse som norske jenter tar for gitt, må de visst klare frigjøringsarbeidet alene. Og noen er godt i gang. Den 23 år gamle stand up-komikeren Shabana Rehman må være ett av Norges modigste mennesker.
Jeg sitter i NHOs resepsjon. Yngve Hågensen, Gerd-Liv Valla og Jan Davidsen marsjerer forbi – nei, Jan Davidsen marsjerer slett ikke forbi, han kommer bort med et par hyggelige ord. Det er alvor, det er lønnsforhandlinger. Men til Kristin Clemet skal de ikke. Hun har avtale med Folkevett, for å gjøre det ikke alle i hennes organisasjon klarer like godt: å svare på vanskelige spørsmål.
Sted: NRK fjernsynets røykerom. Tid: Mandag formiddag. Person: Anne-Kat Hærland. Resultat: Aldri har så få sagt så mye til Folkevett på så kort tid.
Viggo Ree: Talsmann for Foreningen Våre Rovdyr, biolog – og en av Europas mest anerkjente naturkunstnere.
Mari Boine uttrykker seg ikke bare gjennom musikk og sangtekster. Hun har også mye på hjertet som kan sies i dagligspråket.
Sosiologiprofessor Sigurd Skirbekk har med boka «Myte, ideologi og tro ved slutten av et århundre» tatt et enestående oppgjør med nyliberalismen. Men han provoserer også. Redaktøren av Ny Tid ble så provosert at hun ville fjerne Skirbekk fra stillingen ved UiO.
Dagbladets nye kulturredaktør var i årevis en dyktig journalist i Dagsrevyen. Som fjernsynsoverført «Bokbademester» for mange av våre fremste forfattere ble hun nesten folkekjær. Men hva gjør hun med kulturstoffet i løssalgsavisen Dagbladet?
SV-leder Kristin Halvorsen er en kraftfull og fornybar energikilde – kan hende med et større kraftpotensial enn Øvre Otta. Ble hun temmet, hadde dessuten Ap. og regjeringen kunnet leve fredelig­ere. Men ikke alle fornybare energikilder er aldeles miljøvennlige…
Sist høst sto Vetle Lid Larssen alene foran en overfylt Aula og avkledde tidens sexfiksering, med sjelden retorisk kraft og utstråling. Mange har fått med seg at mannen er et umoderne menneske – som likevel kan gjøre suksess på Oslos utesteder. Mange ser at han er modig. Men ikke alle har fått med seg at hans samtidskritikk egentlig inneholder et seigt forsvar for menneskets verdighet.