Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Unge Høyre-leder og stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen er mer enn alminnelig sympatisk, mer enn alminnelig velformulert. Har hun i tillegg en Børge Brendes miljøkraft og en Erik Dammans hjerte for de fattige?

Hilde Haugsgjerd var lenge en av Dagbladets mest respekterte politiske journalister. Så dukket hun opp som redaktør i Dagsavisen. Til stillingen som ny sjefsredaktør i Dagbladet ble hun sett på som en av to favoritter.

Om Carl I. Hagen kan det sies mye. Det er da også gjort. Men det kan ikke sies at han er energiløs, kunnskapsløs, debattsvak, innflytelsesløs eller feig. Likevel frykter han for muligheten for å bli stilt for en Nürnbergdomstol – i himmelen.

Mat er næring. Mat er en grunnleggende kilde til glede. Å gå på restaurant er miljøvennlig – og sannsynligvis direkte trivelig. I allefall hvis du finner fram til Sonja Lees gourmetrestaurant Magma i Bygdøy Allé i Oslo.

Idealister lengter ofte mot de fjerne, globale problemene, som bare med største møye kan løses fra Norge. Dermed hopper de kanskje lynraskt over de nære og enklere oppgavene. Forsker Ivar Brevik ved Norsk institutt for by- og regionsforskning har i årevis kjempet for de nyfattige i Norge. Nå har Kirkens Bymisjon belønnet ham med Brostensprisen.

SAMTALEN: Kvinnemagasinet ELLEs franske grunnlegger ville at ELLE skulle øke appetitten på livet. Nesten halvparten av ELLE er reklame. Resten av livet dreier seg mest om moter, shopping, sex og amerikanske kjendiser. ELLE tilfredstiller vel målgruppedamenes lyster - og er dermed redigert som pornografi?

SAMTALEN: Kristen kvinne fra Vestlandet - det utløser mye refleksmessig hån i hippe oslokretser. Men Valgerd Svarstad Haugland er en menneskelig politiker. Framtiden i våre hender-medlem er hun også. Hun vil likevel ikke kritisere den ærlige mann Røkkes livsstil. Og norsk forbruksvekst kan ikke stoppes.. ennå.

SAMTALEN: Miljøødeleggelsene truer ikke alt høyere liv med utslettelse. Det gjør atomvåpnene. Det er usant at faren for en global atomkrig er forsvunnet. Professor i matematisk statistikk ved Universitetet i Oslo, Bent Natvig, har i årevis advart om at det utenkelige kan skje.
Ingvild Vaggen Malvik: Den ene AUFeren som meldte seg offentlig ut av Ap i protest mot partiets uutryddelige behov for gasskraft. Styrelederen i Framtiden i våre hender som gikk av for å bli stortingsrepresentant for SV – og saksordfører for klimameldingen. Men er ikke SVs hjertesak størst mulig offentlig velferdsvekst for nordmenn?
Kåre Willoch viser en sjelden, åndelig uavhengighet. Hans synspunkter kommer ikke i forutsigbare blokker. Ikke minst er den tidligere høyrestatsministeren dypt opptatt av miljøspørsmål - i en tid da samfunnsdebattantene ikke lenger pynter seg med grønske.
Tor Åge Bringsværd er Norges mest kjente forfatter av fantastisk litteratur. Han påstår at fantasien skal utforske samtiden – og tror fantastisk nok at det om få tiår vil dukke opp en ny art som langt overgår mennesket.
Natur og Ungdoms leder Elin Lerum Boasson: Meget dyktig, meget sympatisk, meget ung og optimistisk, og meget glad i bønder.
Fredsprofessor Johan Galtung er en legende: Trolig Nordens mest kjente forsker, forfatter av en rekke bøker, professor og æresprofessor ved en rekke universiteter, bosatt i en rekke land, ustanselig underveis i fly for å forelese eller bidra til konfliktløsning. I fjor fylte æresmedlemmet i FIVH 70 år, og utga selvbiografien «Johan uten land».
Henrik Syse er filosof, verdikonservativ høyremann og søndagsskolelærer. Men han er også ansatt ved Institutt for fredsforskning og er sterkt kritisk til et miljølikegyldig forbrukersamfunn. Kåre Willoch er ikke lenger alene om å være Høyres brysomme mann.
I 1972 utkom den epokegjørende miljørapporten Limits to Growth (Hvor går grensen?) – med Jørgen Randers som en av forfatterne. Siden ble Randers rektor på Bedriftsøkonomisk Institutt, Handelshøyskolen BI, der han nå er professor på deltid. Er Randers en dommedagsprofet som angrer sine egne synder?