Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Mariboes gate 8

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Ja til miljørabatt!

Kutt moms på reparasjon og utleie av klær, utstyr og elektronikk!
Les mer

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Sissel Gran har i årevis gitt samlivsråd i en av Norges største aviser. Hun tar imot par og enkeltpersoner til samtaleterapi. Hun tar også imot Folkevett for å samtale om kjærlighetens vilkår i Norge ved starten av det tredje årtusen – frihetens og kommersialismens tid.
Aril Edvardsen er mer kjent i mange fattige land enn han er i Norge. Gjennom Troens Bevis – «en profetisk røst som setter fokus på misjon og unådde folkeslag» – styrer han et verdensomspennende, religiøst rike.

Det går ikke an å påstå at akademikere ikke deltar i miljødebatten. Ikke så lenge Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo.

På Cicero, senter for klimaforskning ved Universitetet i Oslo, sitter direktør Pål Prestrud og skal bekjempe de menneskeskapte klimaendringene. De er her allerede. Likevel vil han bare anbefale populære tiltak.
SAMTALEN: Siv Jensen var nylig et rappkjefta kvinnealibi i mannstunge Fremskrittspartiet. De samme kommentatorene som i årevis har vært enige om at Frp vil synke som en stein den dagen Carl-Ivar trekker seg, mener nå at hun kan bli statsminister.
Dagbladet kåret henne til en av Norges ti fremste intellektuelle. I 2005 fikk hun Fritt Ord-prisen. Hun er skjønnlitterær forfatter. Hun kritiserer venstresidens diskret toleranse for ikke-vestlige diktaturer. Men få journalister bryr seg om at Nina Witoszek misbruker sin stilling som professor ved Senter for utvikling og miljø ved Universitet i Oslo til å kritisere den ukrenkelige Arne Næss.
Jeg skal intervjue et menneske for Folkevett. Men hvem?
Samira Munir er troende muslim, bystyrerepresentant for Oslo Høyre – og en forkjemper for kvinners likeverd i de norske innvandrermiljøene. Det er verken hennes religion eller partitilknytning som fører til at hun mottar daglige drapstrusler.
Dagbladets Gudleiv Forr er ikke den mest brautende blant de norske politiske   kommentatorene. Noen vil mene at han er den klokeste. Han er opptatt av   de lange linjene i politikken – og kanskje den eneste som reflekterer kritisk   over den norske og globale fellesideologien: Vekstpolitikken.
Inne i fjernsynsapparatet sitter Knut Nærum og får 1,2 millioner   seere til å le – uten selv å røre en ansiktsmuskel. At Norges alvorligste mann ennå ikke har kvittet seg med alt som heter holdninger,   skinner tydelig igjennom.

Universitetsansatte har en lei tendens til å sitte engstelige på sine kontorer mens de filer på artikkelformuleringer til karrieregagnelige fagtidsskrifter. Ett klokt, produktivt og debattskapende unntak er filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen.

Changemaker – ungdoms- organisasjonen til Kirkens Nødhjelp – representerer det mest oppløftende som skjer blant norsk ungdom. Lederen, Ingrid Stolpestad, er ytterst dyktig og ytterst sympatisk. Men ungdommen er redd for å såre rike mennesker.

Tommy Sørbø: Dramatiker, kunsthistoriker, humorist, NRK-kommentator og slakter - av mye av den eksperimentelle samtidskunsten. Ikke alle nye bilder, installasjoner og performance-forestillinger sprenger grenser og fortjener høflig eller engstelig beundring, skal vi tro ham.

Sosialistisk Venstreparti vil gjerne fordele overklassens luksusmilliarder til nordmenn flest. På universitetene hersker stille diskresjon og postmodernistisk glede over at folk shopper seg identitet. Men fra BI/Handelshøyskolen lyder skarp kritikk av overforbrukssamfunnet. Der sitter førstelektor Trond Blindheim.

I flere år har Steinar Lem i denne spalten plaget makt- mennesker – og stimulert ressurs- mennesker – med sunne, verdipropre spørsmål. Er det ikke grenser for sunnhet og verdimessighet?