Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94, 0579 Oslo

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

Det er vanskelig å tenke seg en dyktigere, rausere og morsommere politiker enn Kristin Halvorsen. Men hvorfor må finansministeren i et stadig rikere oljeland hele tiden øke de norske klimautslippene?
«Tenk så rart at vi er de siste – Menneskene på denne jord – Men det er det vel få som riktig tror – For hvis vi trodde så hadde vi gått – Rundt i gatene og grått og grått – Og grått og grått og grått – Og grått og grått.» Slik lyder første vers i en vise av Lars Lillo-Stenberg.
Finanskrisen ryster og rister verden. Gigantbanker går konkurs. Millioner mister jobben. Forbruket synker – utilsiktet. Men det fins ingen alternativer til kapitalismen? - Det fins mange, svarer professor i økologisk økonomi ved Høgskolen i Bodø, Ove Jakobsen.
I Mekonnen Germisos verden kan de store, globale problemene løses. Med omfattende kunnskaper, klar tale og jærdialekt beskriver forskningssjefen i Framtiden i våre hender hvordan:
Erna Solberg er en intelligent politiker. Hun svarer på det hun blir spurt om, og svulmer ikke opp i endeløse assosiasjoner. Hva vil hun - som kan bli vår neste statsminister - gjøre med det alle andre enn Siv Jensen klisjemessig kaller ”vår tids største utfordring”?  Hun snakker også åpent om angsten for at Norge skal bli et miljøforegangsland - og om angst for dyr.
– Jeg er pessimist. Det er pessimister som forstår at det er nødvendig å handle, sier professor Ottar Brox, som ikke bare er pessimist, men også en av Norges mest sentrale samfunnsforskere. Nå har den pensjonerte «periferieksperten», som han kaller seg selv, begynt å arbeide med klimakrisen. – Vi kan for eksempel rasjonere bensinen, hevder han.
SAMTALEN: Ingeborg Gjærum er den nye og påfallende sympatiske lederen for Natur og Ungdom: En organisasjon som er svært synlig, og uhyre dyktig på sine områder. Hva er hemmeligheten?
Som SV-leder var Erik Solheim Norges viktigste miljøpolitiker. Nå sitter han ved maktens bord og er dobbeltminister. Er det forhenværende medlemmet i Framtiden i våre hender den samme?
Lokallagene er en av bærebjelkene i Framtiden i våre hender. Under Liv Thorings studiepermisjon er Margunn Grønn den på Informasjonssenteret som er ansvarlig for at Norge syder av lokal Framtiden i våre hender-aktivitet.

 Kristendommen, islam, jødedommen og hinduismen bygger alle på hellige tekster som insisterer på at kvinner må underordne seg menn. Religionshistorikeren Jeanette Sky fra universitetet i Trondheim skriver om den saken i boka Kjønn og religion.

Vi er for lite opptatt av penger! Storkapitalen kan redde miljøet! Dette påstår økopsykologen Per Espen Stoknes, som følgelig er førstelektor ved BI. I høst utgir han boka Penger og sjel.
Restene av den norske eventyrskogen meies ned av hogstmaskinene. Bare en prosent av den produktive barskogen er vernet. Derfor trues over 1400 arter av utryddelse i Norge. Skylden for det ligger ikke hos Gjermund Andersen fra Naturvernforbundet i Oslo og Akershus. Ingen har plaget industriskogbrukets folk mer enn ham.
Camilla Mørk Røstvik er skoleeleven fra Stavanger som av og til skriver brev til statsministeren. Da tar Aftenposten henne med på kontoret hans til en prat. Hun er ikke overbevist om at klimaproblemene lar seg løse ved at statsministeren erklærer seg som optimist, for så å montere et renseanlegg på toppen av et evig voksende energiforbruk.
Jeg har drukket vann i Nicaraguas tropeskog, og sitter derfor i rullestol på et sykehus. Dagene er lange. Jeg leser artikler i Aftenposten av den unge miljøjournalisten Ole Mathismoen.
Skjønnlitteratur er ikke viktig, mener bestselgende Anne B. Ragde. Skjønnlitteratur er artig. Dessverre er hun dårlig til å uttrykke seg diskret – om bøker, tv, ytringsfrihet, økologi, jordbruk og dyr. En gang hadde hun en venn som var flue.