Kontakt oss

Telefon: 22 03 31 50
E-post: post@framtiden.no
Økernveien 94

Støtt arbeidet vårt

Liker du arbeidet Framtiden i våre hender gjør? Med din støtte kan vi gjøre enda mer.
Bli medlem nå!

Stopp sløsepolitikken!
Skal vi bekjempe klima- og naturkrisa må vi bekjempe overforbruket!
Støtt kravene!

Vi jobber for en rettferdig verden i økologisk balanse

På samme tid som stormaktenes markedsfundamentalister har sitt Verdens økonomiske forum, markerer globaliserings skeptikerne seg med sitt Verdens Sosiale Forum. Forumet er et møtested for systemkritikere fra hele verden.

LEDER: En bølge av forbruk ruller over Kina. I takt med at stadig flere kinesere får bedre økonomi og større kjøpekraft, er matvaner, forbruksmønster og verdier i dramatisk endring.

KOMMENTAR: Finansminister Foss vil ikke investere oljefondet etter etiske kriterier – det er for vanskelig, det blir for lite risikospredning, fondet er for stort, og det er dobbeltmoral å utelukke selskaper som vi samarbeider med i Nordsjøen, sier han. Men kan vi stole på det han sier?

KOMMENTAR: "Alt går så fort i våre dager", slår Odd Børretzen fast: "Ikke bare tiden, ikke bare flyet til Amerika, biler, tog og båter, ikke bare musikk. Japanerne har fått tiden ned til fire minutter og femten sekunder på en avspilling av Beethovens femte symfoni. Så fort går det".

Kan tradisjonell religion bli en alliert i kampen for naturen? Jordens venner (Friends of the Earth – FoE) i Ghana mener det. Organisasjonen har nå satt i gang det første prosjektet hvor tradisjonell religiøs tro og andre stamme­tradisjoner er sentrale elementer i arbeidet for biologisk mangfold og bære­kraftig utvikling. Prosjektet omfatter lunder og skogområder fra fem til 15000 mål. Dette er «hellige» steder som er – eller har vært – gravplasser for kongelige personer eller tilholdssteder for tradisjonelle guder eller fetisjer.
I 1972 utga Erik Dammann boka Fremtiden i våre hender. I 1974 stiftet han organisasjonen som i dag har (nesten) samme navn. Hvorfor? Fordi det den gang døde nærmere 40 000 barn daglig og unødvendig av fattigdom.
Vi lever i spennet mellom to motstridende påstander: 1. Det vil alltid være fattige. 2. Fattigdommen kan utryddes.  Den første påstanden uttrykker en eldgammel forestilling om at fattigdom er skjebnebestemt, «naturgitt» – ofte knyttet til klasse­ eller religion­, men alltid med samme resultat: Noen må nøye seg med å være fattige.